Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

liuk 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tu není více komentářů/hodnocení. Klasika českých televizí s reprízovací periodou maximálně jeden rok - zaslouženě. Dobrodružné komediální drandění po mnoha super lokacích by zábavností mohlo soupeřit s Indiana Jonesem. Super Belmondo, Andress a Rochefort (Leon - Belmondův sluha, úžasně nadabován Milošem Kopeckým), ale i další postavy - dva nájemní vrazi, Mr. Goh, rodina Belmondovy snoubenky. Prostě nestárnoucí pecka. To co provádí Belmondo na lešení mě fasincuje dodnes. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tři nebo čtyři? Dáme čtyři, ale je to hodně na hraně. Muž z Hongkongu rozhodně není špatný snímek, ale bohužel jako komedie moc nefunguje. Vše je postavené pouze na jednoduchých ztřeštěných honičkách, které rychle zevšední a zase až tak ztřeštěné nejsou. Hlášek si moc neužijete, i když sem tam něco jo ("Spolkl jsem rozbušku"). Závěrečná pointa na konci vtipná. Dabing s Vladimírem Brabcem nic moc. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný film o snaze miliardářovic synka spáchat euthanasii originálním způsobem. Je zde spousta skvělých nápadů na akční scénky, trocha toho humoru i ikonická dvojka Belmondo-Anderss. Ze série "Mužů z ... ", což je mimochodem český dost mimózní úlet, pojmenovat sérii Belmondových filmů ze šedesátých let takto, přestože v originále mají dost odlišné názvy, je Hongkong nejslabší. Ale i tak nadprůměr. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Bláznivá dobrodružná komedie s Belmondem, u které se budu nudit a nakonec i usnu? Ano, to je Muž z Hongkongu. Základní zápletka byla celkem jednoduchá, ale na ni se nabalil ztřeštěný děj, ve kterém jsem se jen velmi obtížně orientoval. Ze všech těch situací přímo odkapávalo, jak měly být třeskutě zábavné, ale já jsem se téměř ani nepousmál. Hlavně jsem nechápal, kdo je kdo a proč se to vlastně všechno děje. Hlavní hrdina v podání J.-P. Belmonda se bezhlavě vrhal hned sem, hned tam, v každém viděl svého potenciálního vraha. Jako by se mi na obrazovce zjevila Cimrmanova Hodina pravdy, jen ten vichr z hor stále nepřicházel. Opravdu u tohoto žánru bych čekal větší zatažení do děje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co všechno musí chlap, který může mít všechno, udělat, aby ho zase začal život bavit? Pokud je tím mužem Jean-Paul Belmondo, pak opravdu hodně. A bude to zábavné a napínavé? To rozhodně. Tak proč 60%? Protože mezi Bebelovými eskapádními filmy nijak zvlášť nevyčnívá a zase tolik toho k nabízení nemá. Muž Z Ria je ve své seriózní dobrodružnosti podle mě lepší volba. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Belmondo si během natáčení v Hongkongu neodpustil svoje exhibicionistické kousky. Projížděl se nahý ve výtahu hotelu, kde byli filmaři ubytovaní, koupal se nahý v hotelovém bazénu atd. (raininface)
  • Když Arthur (Jean-Paul Belmondo) a Leon (Jean Rochefort) cestují do Himalájí strojem soukromého dopravce, aby našli klášter Šuli, jsou při letu a přistání použity záběry dvou strojů, což dokazuje střídavě uvedená a chybějící imatrikulace HB na trupu šedivého hornoplošníku. (Robbi)
  • Režisér De Broca se pro natočení scény pohybu Jean-Paula Belmonda a Jeana Rocheforta po indickém Dillí inspiroval komiksem „Tintin v Tibetu“. Aby se omluvil a vysvětlil, že nešlo o úmysl ani krádež, napsal De Broca osobně dokonce autorovi „Tintina“ Hergému. Umělcovi právníci ale neprojevili dost pochopení a režisérovi poslali velmi ostrý dopis. De Brocu toto nedorozumění velmi trápilo. (Komiks)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama