Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná. Nedávno mě příliš nepotěšil Muž z Ria, kterému k dokonalosti leccos chybělo i přebývalo, ovšem v případě Muže z Hongkongu už bylo vše v nejlepším pořádku. Dobrodružství, jak se patří, spousta nápaditých eskapád a gagů, prakticky žádné ani trochu nudné místo, postavy více než sympatické (přiznám se, že Jana Rocheforta jsem vůbec nepoznal), vynikající hudba a řada scén s působivou atmosférou. Čtyři a půl hvězdičky s radostí zaokrouhlím. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jo, celý náš Bébel jak ho známe všichni. Mimo jiné zcestovalý muž, který byl už v Riu, tady se vyžíval v Honkongu a jak víme, ještě následovalo Acapulco. V Honkongu jako Arthur, miliardářské to dítko zvládnul skoro všechno, co kaskadérské kousky vyžadují, zkrátka živel v lidské podobě a tady to byla jedna akce za druhou. Na lodi, pod vodou, při automobilových honičkách, na lanovém houpacím mostě nad propastí (super scéna), vyhnul se jak jinak, mnoha výbuchům, zkrátka si prošel snad všemi možnými eskapádami a když už jsem si říkala, že už mu schází jen nějaký ten kaskadérský kousek s letadlem, šup a měla jsem ho tam taky. Bez té příšerné patky a s krásnou Ursulou to byl krásný párek (nějaký čas i v soukromí). Jediné, co mě trochu rušilo, byl dabér Vladimír Brabec, přece jen mně k Belmondovi sedli víc Jan Tříska a Jirka Krampol i když vím, že jich bylo ještě pár jiných. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než Muž z Ria. V podstatě jsem se skoro vůbec nezasmál a místo toho se spíš nudil. Jean-Paul Belmondo sice svého dobrodružného ducha neztratil, ale jen to a pohled na svůdnou Ursulu Andress bohužel k plné dokonalosti nestačí. Třeba si při další projekci ještě něčeho všimnu - v tom pozitivním slova smyslu samozřejmě. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se dost nudila. Zabít mě neměl kdo, tak jsem si pustila Bebela s patkou, který řešil stejný problém :-) opět paráda, navíc s původním dabingem (Brabec, Kopecký). Btw. tenhle dabing je luxusní, hlavně Kopecký dabující Rocheforta. Klasika plná akce a vtipu s femme fatale v podobě Ursuly Andress, které už "412 mužů řeklo, že se vrátí a žádného už nikdy neviděla." ()

Peter Bračík 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá, bláznivá komédia, s výborným hereckým obsadením. Mimické majstrovstvo hlavného predstaviteľa a jeho spoluaktérov je famózne. Naviac sa tu nachádza viacero výborných hudobných motívov a jedna z mojich najobľúbenejších filmových melódií, čo by som vo filme daného žánru neočakával. Stará dobrá Belmondovka nikdy nesklame. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Když jsou Alexandrine (Ursula Andress) a Arthur (Jean-Paul Belmondo) zavřeni v celách hongkongského žaláře, mají stejné vězeňské číslice, jen jinak seřazené – Alexandrina 1202, Arthur 2201. (Robbi)
  • Při natáčení scény, kdy Jean-Paul Belmondo s Jeanem Rochefortem viseli na svázaném prádle pod liánovým mostem, docházelo ke značným průtahům způsobeným rozbitou kladkou. Jinak dobře naladěnému Belmondovi – momentálně již poměrně dlouho visícímu pod mostem – začali téct nervy a rozkřičel se na tým techniků opravující kladku. Rochefort sdílející s ním utrpení se snažil hereckého kolegu uklidnit. Řekl mu: „Víš, že beru o třicet tisíc franků míň než tvůj impresário?“ To Belmonda rozesmálo a uvedlo zpět do pohody. (Komiks)
  • Když Arthur (Jean-Paul Belmondo) a Leon (Jean Rochefort) cestují do Himalájí strojem soukromého dopravce, aby našli klášter Šuli, jsou při letu a přistání použity záběry dvou strojů, což dokazuje střídavě uvedená a chybějící imatrikulace HB na trupu šedivého hornoplošníku. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama