Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

hemul 

všechny recenze uživatele

Na podobný námet natočil film aj Kaurismaki. Tu je to podľa Petra von Bagha, tam bol námet podľa Julesa Verna, ale ide o to iste. Len s tym rozdielom, že Belmondo je bohatý a Léaud je chudobný. Spracovanie je však úplne iné. Viac sa bavím pri de Brocovi ako Kaurismakovi, ale obidva tie filmy stoja za to. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před Belmondem smekám, o tom žádná. Ale tenhle film je teda hotová tragédie... První půlka ještě docela šla, vejlet do Himalájí atd, docela zábavný. No, ale pak se to zvrhlo v tragickou francouzskou přehnanou komédii, ještě navíc uječenou v tu dobu už sem toho měl plný zuby. Muž z Ria - dobrodružná pecka, Muž z Acapulca - pecková komedie s prvky dobrodružství. Muž z Honkongu - strašlivá střeštěná komedie. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-italský dobrodružný film, v němž hraje J. P. Belmondo znuděného milionáře Arthura Lempereura, jenž si neváží svého života. Podepsal smlouvu, že v případě jeho smrti dostane značný finanční obnos rodina jeho snoubenky Alice Ponchabertové (V. Lagrange) a jeho exotický charismatický přítel zvaný Mr. Goh (V. Inkijinoff narozený v Irkutsku). V okamžiku, kdy se se svou lodí na plánované cestě kolem světa zastavili v Hongkongu, ziskuchtivá a nemorální snoubenčina rodina si zaplatí k usmrcení svého živitele služby místního nesmírně otylého mafiána. Současně však bohatstvím znuděný hejsek s nepraktickým účesem potkává velmi půvabnou tanečnici a striptérku Alexandrine Pinardelovou (U. Andressová), jenž ho oslní svou krásou a způsobí, že hlavní hrdina má chuť i nadále užívat pozemských radovánek. Půvaby švýcarské krasavice dokonce omámily během natáčení Belmonda natolik, že v soukromém životě opustil svoji manželku Elodie a strávil s Ursulou několik let. Zbytek snímku P. de Brocy vyplňuje unikání Belmonda a jeho skupiny před pronásledovateli, přičemž jeho společnost tvoří už zmíněná Alexandrine, dále jeho věrný komorník Leon, nerozlučitelný druh a Belmondův přítel J. Rochefort a podivná dvojice mužů ve složení P. Préboist, komik s nezaměnitelnou tváří a neznámý Američan J. Hahn, jejíž smysl mi zůstal utajen. Belmondo zde mohl bohatě uplatnit jak své kaskadérské a akrobatické umění, tak své typické komediální znaky, jimiž byl snímek přeplněn. Přesto však ho hodnotím z trojice de Brocových ´mužů´ jako jednoznačně nejslabší, zejména kvůli slabému a místy nejasnému příběhu a domnívám se, že vysoký rozpočet, jenž měli autoři k dispozici, zůstal nevyužit. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pro děti? Snad. Pro dospělé s normálně fungujícím mozkem? Určitě ne!...Stupidní rádobykomedie s ošklivým, herecky protivným a nezáživným Belmondem s přilepenou "patkou" a la końský ocas. Humor té nejnižší úrovně, zápletka  pro imbecily, děj = veškerý žádný. Pěkné exteriéry nemohly tenhle kýč zachránit. Repete? Ani náhodou, jen přes mojí mrtvolu! ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám rád už od svých devíti let. Předlohu Julese Verna (česky to myslím vyšlo pod názvem O život) jsem sice nečetl, ale řekl bych, že De Broca se od ní silně vzdálil. Belmondo je tady v nejlepší formě a baví mě to mnohem víc než Muž z Ria. Asi je to kvůli těm komikům a hercům ve vedlejších rolích: Rochefort, Préboist, David, Pacomeová a Darry Cowl v roli účetního. Představte si že tento herec měl být původně Četníkem ze Saint-Tropez. Plus ještě Ursula... A dabing - jsou dvě verze, jedna barrandovská s netypickým, ale vůbec ne špatným Vladimírem Brabcem v hlavní roli a skvělým Milošem Kopeckým jako Jeanem Rochefortem. Ta druhá, novácká, není taky vůbec špatně obsazená, až na dvě výjimky. A těmi jsou právě Belmondo a Rochefort, protože pánové Krampol a Kalva to totiž dabovali o nějakých dvacet třicet let starší než herci v době natáčení. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení scény, kdy Jean-Paul Belmondo s Jeanem Rochefortem viseli na svázaném prádle pod liánovým mostem, docházelo ke značným průtahům způsobeným rozbitou kladkou. Jinak dobře naladěnému Belmondovi – momentálně již poměrně dlouho visícímu pod mostem – začali téct nervy a rozkřičel se na tým techniků opravující kladku. Rochefort sdílející s ním utrpení se snažil hereckého kolegu uklidnit. Řekl mu: „Víš, že beru o třicet tisíc franků míň než tvůj impresário?“ To Belmonda rozesmálo a uvedlo zpět do pohody. (Komiks)
  • Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) a Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) se seznámili při natáčení právě tohoto filmu a sedm následujících let byli párem i v soukromí. Andress později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil schopností ji rozesmát. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Julese Verna „Číňanovy trampoty v Číně“. (sikky)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama