Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Exceletní film o velkém přátelství Manyho a Rolanda, snílcích o velkém bohatství, kteří reálně jdou od jedné prohry ke druhé. Když už se na ně usměje štěstí v podobě vylovení pokladu z havarovaného letadla v Kongu, začnou jim jiné starosti a již nikdy život nebude tak bezstarostný jako dřív. Zvlášť, když na zlato má zájem ještě někdo další, který neváhá použít jakýchkoli prostředků pro jeho získání. Konec je smutný, snad i trochu poučný - totiž, že prachy nejsou všechno... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja mam proste pre tieto stare filmy 60. rokov slabost, a teda sa mi dostala do ruk dalsia kvalitna europska filmarina s panom Vino Lenturom a Alainom Delonom. Film je tak trochu aj o hladani pokladu kdesi v africkom Kongu. Co vsak posunulo film do vysokych met, su obdivuhodne herecke koncerty a vyborna rezia. Takze za seba som spokojny a vrele filmecek doporucujem. 92 % ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě za 4*, a sice v první řadě za perfektní hudbu (ale jaký starý francouzský film ji neměl), dobrý scénář, výtečné herce (trochu netypicky vousatý Delon alias Robinson Crusoe) a samozřejmě senzační exteriéry. Ten konec a ještě prostřední část s tragickým koncem krásné mladé výtvarnice Joanny Shimkus byl smutný ale zároveň i nezapomenutelný. Televizí neprávem opomíjený malý-velký film. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh o kráse přátelství, silný jak v myšlenkách, tak v pocitech. Herecky je to neskutečná paráda. Delon a Ventura se celou dobu trumfují, kdo z nich je přirozenější před kamerou, a kolem nich krouží Joanna Shimkus, nádherná jako rozkvetlá louka za letního deště. Chemie mezi trojicí hrdinů by se dala stáčet do lahví a prodávat, ale kupodivu to více jiskří mezi oběma mužskými. Jsou to rození sympaťáci, ve své podstatě smolaři, ale s dobrým srdcem a neustále optimističtí snílci. Pouto mezi trojicí protagonistů je tak silné, že v pohodě zastínilo zápletku a úplně vygumovalo vedlejší postavy. Všechno bledne před jejich souzněním, jak pro ně, tak pro diváka. Excelentní snímek. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jako pohodové, prosluněné, maličko odlehčené dobrodružství vedené pošetilou touhou po uskutečnění všech TĚCH báječných a možná trochu bláznivých snů, na které sice můžeme v zajetí všedních dnů zapomenout, ale na rozdíl od nás nikdy nezestárnou. A potom ... jakoby někdo neočekávaně sestřelil slunce z oblohy - bez velkých příprav a bez špetky lítosti. V jediném okamžiku tak končí idylka a začíná nefalšované, kruté drama, jehož emoce jsou stejně opravdové jako chlapské přátelství ... 4,5* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama