Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z části je to dobrá Francie. To hlavně v průběhu a samotném závěru. Také je to ale neuvěřitelně natahovanej film. Celou dobu jsem měl pocit, že ta časomíra přes dvě hodiny je hrozně moc. A Alain Delon coby ne zrovna příjemná postava to všechno vůbec neusnadňovala. Všechno ostatní je ale jinak klasika a ty dvě hodiny čekání za ten závěr stojí. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Příjemný kriminální příběh jednoho sympatického zloducha. Je to případ, kdy, přestože si plně uvědomujete špatnost počínání jistého kriminálníka, držíte mu palce a očekáváte, že jeho příběh skončí pro něj dobře. Tento pocit ve vás nabudí sympatický "kukuč" Alaina Delona a jeho uhlazené chování v kterékoliv situaci. Scénář filmu je promyšlený a nedává divákovi možnost odhadnout dopředu průběh děje. Škoda jen, že obsah k tomuto filmu (oficiální text distributora) tak bezohledně prozrazuje děj, namísto toho, aby popsal film poněkud delikátnějším způsobem. Vynikající dabing titulní role. 121 minut hrací doby mě osobně s přihlédnutím k poutavosti děje nepřipadá nijak dlouhá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalšia francúzska gangsterka/krimi, kde ide o to, ukázať Delona ako drsňáka, ako milovníka, ktorému ženy padajú k nohám a ktorý príliš nepremýšľa, keď má niekoho odkráglovať. Prišiel z väzenia, takže má búrku v nohaviciach a niekde možno ukryl nejaké diamanty a každého to trápi. No najzaujímavejšie na tomto tuctovom a zameniteľnom filme je Delonova postava. Chvíľami sa zdá jeho chovanie nelogické, pretože neprejavuje emócie, lenže on ich radšej prejaví v ten správny čas pomocou svojej búchačky. Pomsta totiž chutí najlepšie za studena. Takže autá, žvásty, strieľanie, sex, nahé telo ďalšej začínajúcej francúzskej herečky a muži v kvádrach. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová nuda, na ktorej dokáže pobaviť len akási naivná snaha o dramatickosť a (ne)dôveryhodnosť. Pozerať sa 120 minút na ten toporný Delonov výraz, ktorý okrem toho, že neohrozene vystrieľa všetkých badboys neúspešne sa snažiacich ukradnúť mu ukradnuté diamanty a popritom sa zahrá na gerontofila, aby mu do postele o chvíľu vliezla anorektická teenka bolo fakt ako za trest (ešteže som si mohol počas sledovania párkrát dopriať oddychový stop, teda sleep time, sorry inak by sa to fakt nedalo), ale pre filmového masochistu libujúceho si v sebaunudení k smrti je Dobrodruh pre "zábavu" ako stvorený. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Klasické postarší francouzské krimi s A. Delonem, který je spoluatorem scénáře, spolu - režisér a představitel hlavní role. Z počátku to vypadá nadějně, ale postupně zcela rezignuje na reálnost, hrdina likviduje všechny jak na běžícím pásu, na důkazy nedbá, policie ho nehoní, nemožné je možné... Celkově to za moc nestojí, jediné co stojí za vidění je 22 letá Anne Parillaud v rouše Evině, čehož je ve snímku hojně. Kyselou prdel dále posílám distributorovi za oficiální text, v němž netaktně vybleje rozuzlení filmu, takže pokud si jej přečtete předem, už si to ani nemusíte pouštět. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach Paríža a Versailes, v obci Garches a v mestách Meudon a Levallois-Perret. (dyfur)
  • Když jde v čase 01:57:00 Darnay (Alain Delon) kupovat rýč, tak si dvojce, která jej pronásleduje, pustí rádio. Začne hrát píseň „Bensonhurst Blues“ od Oscara Bentona. S prvními tóny a se slovy „a do prdele“ ji ihned přeladí. Jedná se o odkaz na předchozí Delonův film Kdo nastaví kůži (1981), kde se jednalo o ústřední melodii celého filmu. (Dodmund)

Reklama

Reklama