Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi se dle mého po shlédnutí tohoto filmu snažili o napodobení gangsterek tak důrazných a tvrdých jako je třeba Kmotr. Ale kam se to hrabe na něj....I když je Alain Delon nádherný a sympatický bůhví kam, nemůžu tomuto filmu přijít na chuť. Není špatný, to rozhodně ne, jen jsou filmy tohoto typu pro mě filmem, na který se podívám jednou a dost a když z nudy nemám na co koukat a padne slovo na Borsalina, vím co čekat a právě proto nemůžu být ani překvapen. Všechny gangsterky mi totiž příjdou na jedno brdo. až na jednu, Kmotra, jenže tomu se nikdy nic nevyrovná a už vůbec ne Borsalino a a spol. Já jen poslouchám jak vedle mě táta říká jakej je Delon frajer, máma jak nádhernej je to chlap i dnes a jak z toho nakonec vznikne prudká hádka. :) ()

bery71 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka jak má být. Efektní přestřelky, drsné mužské tváře a skvělé dialogy. Jen stopáž by mohla být kratší. Klasická zápletka je sice banální, ale stejně je to zábava. A Alain Delon jako by chtěl vyskočit z obrazovky a postřílet všechny i v našem světě. Ještě že to nejde, bylo by to ošklivý. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Začiatok zaujímavý, stred filmu unudený, koniec zaujímavý, veľa mŕtvol a Alain Delon. Ten chlapík má SWAG (jak sa tomu hovorí). Ak som miestami filmom nebol zaujatý, rozhodne Alain robil svojím vzhľadom čo sa dá. Zakaždým dokonale upravený a štýlovo oblečený. Keby nebolo jeho, hodnotenie by som možno znížil o 1*. ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si budu asi pamatovat dvě věci - jednu rychle asi zapomenu - přeci jenom nemám moc dobrou paměť :-) Je jím zajímavý citát: "Zákony jsou jenom pro chudé". Druhá věc, která mi utkvěla v paměti, je způsob zabití úhlavního nepřítele - vhození ho do kotle parní lokomotivy - to jsem skutečně ještě nikdy neviděl :-) Borsalino a spol. na mě ale jinak působil trochu nudně - vůbec mi nesedla stylizace do válečných let - obleky a klobouky by mi seděli spíše do USA a ne do francouzského podsvětí - mám rád staré kriminálky s Delonem, ale mnohem více ty stylizované do tehdejší doby (60. - 70. léta). Delon mi také v této roli přišel tak trochu "ztuhlý". Film mě trochu zklamal, ale pár scén stálo i tak za to... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Gangsterka podle mé chuti. Mrtvol jak naseto, ale přesto žádná krev. Tak se točily před 30 lety filmy a nelze říci, že by jim to ubralo na napětí nebo adrenalinu. Snad "šokující" a netradiční je pouze závěrečné se vyrovnání se životem Valponovým. No tohle ještě novodobí gangstři neokopírovali, jinak ovšem vše ostatní ano. Film vyšel nedávno na DVD v PNS a musím je za to (Blesk) pochválit. Když v Tv v poslední době není na co koukat, tak přijde "kolečko" s prima filmem a Alanem DELONEM k duhu. Pokud jste si to nekoupili, udělali jste chybu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama