Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (219)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon, Ventura, Verneuil, Morricone? Co k tomu dodat? Jeden z nejlepších chodů. Klasika nad klasiky. Kriminálka, na kterou se dá dívat stále a pořád a neomrzí. Jeden z nejlepších filmových doprovodů, které znám. Nejpůsobivější herecký trojlístek na lukách a v hájích široko daleko. Filmový zážitek, který už se nebude opakovat. Jeden z filmů, které se už netočí. Zkrátka "povedenina" na pátou, takový malý skvostík, na který nedám dopustit. 90%, a to jen díky malým muškám. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschoolová gangsterka plná charakteru a pohledných žen, kterou nedáte-li si zkazit novým dabingem (protože původní ČST je prakticky nesehnatelný), si s Delonem, Gabinem a Venturou náramně užijete. Morricone hraje dobře, jen ty občasný zvuky "péra z gauče" mohl možná zredukovat, hodí se spíš do westernu. A ta lahůdková akce v letadle! EDIT: Původní dabing je na světě :-) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmový briliant vybroušený k naprosté dokonalosti. Nemá cenu se rozepisovat o hereckém obsazení či hudbě mistra Morriconeho, řečeno již bylo asi vše a pokud ne, nepatřím k těm, co by dokázali přijít s něčím objevným. Tak jen krátkou doušku: Ano, jsou úžasní. V mých chtíčeplných očích však uvízla i klasicky vulgární krása Iriny Demick a její lehce erotické dobrodružství s Delonem na mořské pláži. Pohled na křivky jejího těla, stejně dokonalé jako celý film, silně napomohl vztyčit můj stožár pro vlajku s pěti hvězdami. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Samotný akt zločinu je upozaděn a někdo by mohl namítat, že se v tom filmu vlastně nic neděje. Vzhledem k délce není děje vskutku mnoho, ale tohle „first class“ krimi má jiné přednosti. Napjaté (i uvolněné) vztahy mezi členy rodiny Manalesových a „námezdní sílou“ v podání recidivisty Sarteta jsou díky perfektním hereckým výkonům jednou z nich. Jean Gabin – hlava rodiny, ve své podstatě hodný starý pán, který rád rozmazluje svého vnuka. Alain Delon – všestranný a spolehlivý playboy. Na svou náruživost musí nutně doplatit. Lino Ventura – inspektor ze staré školy, odhodlaný nastolit pořádek za využití jakýchkoliv prostředků. Tři rozdílní muži – oni vás nutí trpělivě čekat na konečné rozuzlení, o ně se celý film opírá. Proto mi nevadilo hodně dialogů a nepoměrně méně akce. A taky pro geniální hudební motiv – nemohl jsem se jej nabažit, tipuje přitom, že by mohlo jít o Morriconeho (úvodní titulky jsem nestihl). Tak kouknu na IMDb – a pochopitelně, kdo jiný. Jednoznačně to nejlepší, co jsem v podobném typu filmu kdy slyšel (včetně Rotovy práce pro Kmotra). 80% Zajímavé komentáře: Faidra, mm13, sportovec ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

S klidnym svědomim se můžu podepsat pod komentář, co napsal flanker.27. Kmotr mě dost nudil. Tady jsem se nenudil snad ani chvíli. A sestava Lino Ventura, Jean Gabin a Alain Delon prostě strčí Ala Pacina, Jamese Caana i s Marlonem Brandem do kapsy. Rozhodně lepší než Kmotr, o trochu horší než Scorseseho Mafiáni - 4 hvězdičky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Postava Markéty Gautierové (Carla Fracci) má předobraz ve skutečné osobě, kurtizáně Marii Duplessiové, kterou autor předlohy Alexander Dumas mladší miloval. (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Paríž, Rím, Charenton-le-Pont a Puteaux. Tiež v dedinke Arcueil vo Francúzsku. (dyfur)
  • Když dva dávní přátelé Vittorio (Jean Gabin) a Antonio (Amedeo Nazzari) nakupují v obchodě hračky pro svá vnoučata, Antonio zvolí letadlo na baterky a Vittorio autodráhu. Ve výsledku si ale Vittoriův vnuk hraje po celý zbytek filmu s letadlem. (selfesteem)

Reklama

Reklama