Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (214)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Všimněte si, že kriminálka (pokud se tam jedná o šperky nebo drahokamy) je vždycky zajímavější, než pokud se tam řeší drogy. Takže ve filmu SICILSKÝ KLAN se jedná o to první zmiňované. Nádherně a s obrovským klidem (jak to umí pouze Jean GABIN) se tam rozehrává nebezpečná příprava obrovské loupeže : ukrást šperky nesmírné hodnoty přímo z výstavního sálu. Jako komplice tam má Gabin Alana DELONA, ale nejen jeho. Vynikající práci odvedl též Lino VENTURA, další hvězda francouzského filmu, ale italského původu. Nevím, co bych tomu filmu vyčetla. Bylo to napínavé, brilantní výkony hvězdného obsazení nedaly nikomu od napětí ani chvíli vydechnout. Ano, netekla tam krev, ale to je na tom filmu právě to nejhezčí. Musím dát 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dobře zmáknutá žánrovka, kterou obestírá pověst kultu, ale nijak zásadní mi to nepřišlo. Scénář je hodně rutinní, herecky na levačku, sic dobře obsazené. Nejzajimavější je asi to, že se tu prakticky s nikým nedá moc sympatizovat a že si na sebe Alain Delon vzal takhle negativní postavu. Mimochodem v letadle, kterým parta kriminálníků letí do New Yorku se promítá předchozí Verneuilův film GUNS FOR SAN SEBASTIAN. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Rozvleklá historka postrádající sevřenější příběh. Sicilský klan se drží rytmu a nálady postavy hlavního mafiánského kápa v podání Jeana Gabina, u kterého stačí, aby ve filmu byl. Nemusí prostě hrát, protože ten charakter je přímo v něm. Lino Ventura moc potěší, i když jeho potenciál je tentokrát značně nevyužitý. Ale i tak na jeho scénku se zapálením cigaretky jen tak nezapomenu. Čekal jsem na ni totiž celý fiilm a probudila mě z unuděného podřimování. Ovšem kdykoli byl na scéně Alain Delon, okamžitě jsem oživnul. Jediná postava, která táhla tento utahaný, nedynamický film. Je převeliká škoda, že tak úžasné herecké seskupení se sešlo v takovém odvaru. A mimochodem, podobný závěr jsem viděl v několika desítkách filmů, ale v podání Gabina a Ventury je to lahůdka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem na tyhle francouzské kriminálky zase tolik zvyklý. Problém je v tom, že jsem jich příliš neviděl a tak byl vcelku problém se i do takového Sicilského klanu probourat. To se nakonec podařilo, ale musel jsem se přemáhat. I když se mi to nakonec vrátilo v opravdu příjemné podobě. Francouzi totiž mají neskutečný cit na život, a tady je to fantasticky vidět. Nemusím mluvit o tom, že ve filmu hraje geniální trojka Gabin, Delon a Ventura. To je přeci samozřejmostí. A o hraní jakbysmet, to už je totiž prakticky třešnička na dortu. Vzpomenout na chvíli, kdy Gabin čeká na svého kamaráda, kterého 40 let neviděl, na letišti mi prostě nutí zarazit jednu nebo dvě slzičky radosti. Tohle prostě oni dokáží. Nemusím k ním nic cítit a je mi okamžitě jasné, že ta scéna mi utkví v hlavě na pořád. To přátelství je totiž z nich hrozně cítit, a je znát, že si ho neskutečně váží. Kdyby Ventura s Gabinem žili v dnešní době, zřejmě by se nestačilili divit. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, že je toľko ľudí týmto filmom unesených, ja snímku považujem za priemer dokonca nudný. Trojica Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura je jediné, čo film drží ako tak nad vodou. Scéna úteku z väzenského transportu v štýle agenta 007 ma rozosmiala a ukázala svoju naivitu, ktorá sa prepletá celým filmom. Žiaľ snímka je takmer bez napätia, dopozeral som ju len z úcty k hereckým legendám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Při adaptaci literární předlohy, na níž se Verneuil vydatnou měrou podílel, bylo použito některých prvků čerpaných ze skutečných událostí. Například útěk Sarteta (Alain Delon) z policejního vozu byl zpracován podle autentického útěku Rogera La Cama, který propiloval na cestě mezi Soudním palácem a vězením podlahu policejního vozu. (Rosalinda)
  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)

Reklama

Reklama