Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (235)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chucky s faceliftem je tu snad nejděsivější ve své historii. Nejvíce paradoxně ve scénách, ve kterých jen tak nečinně sedí/leží, zatímco postavy kolem něj předou hovory a divák ví, že ten kus usmívajícího se plastu je ve skutečnosti monstrózní kus psychopatického hovada. Hlášky a humor ubyly, rozkrytí Chuckyho minulosti je trapná zbytečnost a gore efekty jsou z lacinějšího kraje, nicméně Mancini se svým životním tématem umí zacházet dost dobře - vizuálu nechybí nápad a chuť (spíše slova hravý a zábavný, než originální), film má slušnou atmosféru a postavy jsou solidní přehlídkou mimoňoidů (něco jako mimoň, jen atraktivnější). Potitulková scéna je krásnou jednohubkou pro pamětníky série. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na video film dobré... až príliš dobré. Páčilo sa mi ako si režisér pohral s prvkami s prvého filmu naozaj to malo tú správnu atmosféru. Primiešal do toho soundtrack ktorý mi evokoval práce Carpentera a trochu aj horor Vec. Dalšie silné plus bolo to že tu bolo pomerne málo CGI efektov a v mnohých gore scénkach išli na vec zo starou školou či išlo o krv alebo mäso. ďalšia vec ktorú si podľa mňa mnohý nevšimli bol zoom ktorý zaostruje rovnako dve predmety v inej vzdialenosti. To sa používalo v sedemdesiatich rokov v Giallo filmoch. Celkom podarená pocta. Chucky bol ako vždy strašidelný a na šťastie nebol digitálny. čierny humor mu opäť nechýbal. Po jednotke a dvojke asi najlepšie pokračovanie. Malo to síce zopár nedotiahnutých momentov ako napríklad nepodarený koniec ale je fakt že od tohoto som teda až toľko čo som dostal neočakával. Spojenie s ostatnými časťami som v takej veľkej miere nečakal. Beriem ako pozitívny krok. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem to dobře pochopil, tak je to prequel k předešlým dvěma částem a zároveň hold složený prvnímu Child´s Play. Mancini tentokráte upustil od komedie a vsadil na atmosféru a napětí. To se mu do určité míry povedlo stejně tak, jako práce s Chuckym, ale marná sláva. Gumová panenka v dnešní době jako vážná hororová figurka nefunguje. Nicméně řemeslo slušné. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U snímkov o Chuckym vždy išlo o lepší priemer. Preto ma návrat Chuckyho v tomto filme príjemne prekvapil. Určite nezapadne v množstve priblblých hororov s rôznymi monštrami alebo deviantnými zabijakmi. Kladom filmu je, že bábika Chucky je stále rovnaká aj cez ubiehajúce roky. Príbeh určite nenudí a je tu prijateľné napätie, o nejakom hroznom alebo šokujúcom deji ťažko hovoriť, vydrží až do konca filmu. Štvorka celkom dobrý priemer, nie je to žiadna zlátanina. Vraždiaca bábika opäť v akcii s dobrými krvavými scénami, najskôr odsekol hlavu farára, potom vypichol oko a do tretice sekera v hube. Občas celkom napínavé a desivé a občas na smiech. Klasické diely zostanú klasikou, táto nadstavba je skôr už len pre zábavu. Ale keď to tvorcom vynáša, tak prečo by neprestali točiť ďalšie? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nakonec se z toho vyklubal další příjemný díl vražedné série o panence, co sice nemá koule, ale zato místo nich dřímá obrkudlu. Divák jistě tuší, že hlavní dějovou linkou bude vraždění, a tak nečeká, že by byl šokován nějakou bombastickou zápletkou. Oku lahodící kamera nás provede křížem krážem starým horrorovým domem, ukáže pár naháněček a vydařených gore efektů (třeba jak pan farář spěchal, až ztratil hlavu) a nezastaví se, dokud není dokonáno (pozor, po titulcích následuje vtipný doušek!). Podařená hudba (od klasika žánru Josepha LoDuca) snad zbytečně několikrát okopíruje známé pasáže od J.Carpentera... Vítej Chucky zpátky, ty hnusáku jeden! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v čase 1:14:44 Nica (Fiona Dourif) padá z výšky přímo na záda, ale v čase 1:15:8 leží na břiše a jinde, než kam dopadala. (dc125)
  • V záverečnej scéne, kde sa herečka plazí pred Chuckym do výťahu, je vidieť, že si pritiahla nohy bez pomoci rúk, čo je nemožné, keďže je ochrnutá od pása nadol. (psy.cho)

Reklama

Reklama