Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Chuckyho kletba je určitě důstojné pokračování této zdařilé hororové série. Přesto bych tu jisté mouchy našel. Mnoho uživatelů tu píše 2 věci. Zaprvé, že to atmosférou připomíná úplně první snímek. Což je částečně pravda. Ale tou druhou věcí se kterou nesouhlasím je to, že je tu prý Chuckie opět správně hláškující. No nevím, ale furt jsem čekal na ten pravý moment, který bohužel nenastal. Velká chyba to ale není, přeci jenom zde ke konci filmu působí celkem děsivě. Rozhodně jsem nečekal, že to bude tak ujeté jako Chuckyho nevěsta nebo Chuckyho sémě. Přesto jsem se moc nezasmál. Ale nevadí, jako horor to funguje celkem dobře. Je tu dost krvavých a drsných scén. A to až výhradně v poslední třetině filmu. 1/3 je taková rozjíždějící – seznámíme se tu s postavami. Rozhodně mě to bavilo. Slabší je ta 2/3 filmu – vše už začíná tak nějak upadat, tempo je moc pozvolné. A ve finále tu dostaneme pointu, která nám ukáže, jak to vše začalo + se tu mihnou 2 postavy z předchozích filmů včetně už dospělého Andyho. To mi taky nepřijde jako nejštastnější způsob. Nějak mi to nesedlo. Ale dost kverulantství, obstojný film s Chuckiem to byl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš povedeném dílu Chuckyho sémě se Don Mancini veřejně omlouval, že to trochu přepískl a sliboval, že této sérii navrátí její bývalou slávu. Začalo se mluvit o natočení remaku, což ovšem mnoha fandům nadělalo spíše vrásky na tváři, než aby je to potěšilo – vzhledem k upadající úrovni předchozích dílů. Navíc jedničku dodnes mnozí považují za kultovní záležitost, která by měla zůstat nedotknutelná. Naštěstí se nakonec ukázalo, že půjde jen o další volné pokračování a tento tah se nakonec vyplatil. Režisér i scénárista v jedné osobě se přece jenom rozhodl dostát svým slibům a rozhodl se upustit od další hororové komedie. Curse of Chucky se spíše svým pojetím podobá prvnímu dílu, ale samozřejmě i zde se dočkáme slušné dávky černého humoru a několika opravdu vydařených hlášek. Ponurá atmosféra na nás začne sálat již od samotného začátku, čemuž dopomohlo jak prostředí potemnělého domu, tak i životní úskalí hlavní hrdinky na invalidním vozíku.Chlapci od speciálních efektů si dali pořádnou práci, aby nám Chuckyho naservírovali v co nejděsivější podobě a tak se dočkáme i několika velice pěkně zpracovaných gore scén. 70% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

No v první půlce jsem myslel že napařim ODPAD! protože, mě tam srala hudba, herci, jak Chucky vypadal... prostě všechno! Po nějaký době se to celkem rozjelo, začalo se vraždit, Chucky konečně začal mluvit.. atd.. jeden z mála filmů, který jsem první půlku nesnášel a druhou mě přesvedčil, že se to dá ješte zachránit. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že sa dej odohráva v podstate na jednom mieste a vraždy za moc nestoja,Chuckyho kletba mala dosť slušnú atmosféru a príjemne sa mi sledovala. Bol som celú dobu v napätí a dokonca som sa niekoľko krát vyľakal. Taže som si odniesol fajn zážitok a nebyť tých poslabších vrážd udelil by som aj 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nica je odsúdená na život na vozíku. Jedinou oporou je jej matka. Tá jedného dňa dostáva zaujímavý balík bez adresy odosielateľa. Tak ako Nica, aj jej matka berú prekvapenie z veľkej krabice ako žart. Vo vnútri sa totiž nachádza hovoriaca bábika. Od jej príchodu do domu sa začínajú diať tragické udalosti. Nici-na matka prichádza o život a veci naberajú rýchly spád. Všetkým rodinným tragédiám však ani z ďaleka nie je koniec. Niekoľko krát som sa dočítal, že táto bábika už strach nenaženie a tento horor je len akousi srandou. Z časti musím súhlasiť, ale ako pokračovanie je tento snímok skutočne vydareným dielom. Netreba ho ale brať seriózne a aspoň z časti dostanete to, čo žáner horor v tomto filme ponúka. Čiže celkom slušné gore na priemernej úrovni - 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Brad Dourif, ktorý prepožičal hlas Chuckymu, nahral svoje repliky za necelý deň. (beso74)
  • Když Nica (Fiona Dourif) kontroluje v ložnici svojí matku, lze si všimnout, že stojí, i když má být na invalidním vozíčku. (korbitch22)
  • Oproti předešlým filmům již nemá Tiffany (Jennifer Tilly) na svém pravém naďru tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama