Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, podle mě celkem vydařený akčňák na jedno zkouknutí, sice pravda dnes již trochu úsměvný ale i tak. Delon je skvělý jako vždy(jako herec fakt sympaťák). Další herci též dobří.Nevím hodnocení tady mi přijde trochu moc malé, film opravdu dnes ničím nevyniká, ale věřím že ve své době musel být dobrej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som náhodou nevedel prísť na názvy filmov s najviac za vlasy pritiahnutým scenárom, po dosledovaní tohto snímku budem mať v zálohe určite tento. LETISKO 79 sa pohráva so zvratmi ledabylo ako prišlo, postavy berú svoje situácie presne opačne ako by reagovali v skutočnosti a nikomu na palube ( a mimo nej ) nepríde vôbec na um, že niečo nieje s celou tou situáciou v poriadku. Jeden z posledných katastrofákov zlatých 70tych a rozhodne jeden z tých najmenej vydarených. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Velké SPOILERY! Poslední díl Letiště jsem si na rozdíl od předchozích dal poprvé a žasnu nad tím jak to šlo dolů. On to místo katastrofáku je dementní thriller - reportérka odhalí, že její milý šéf výzkumu zbraní pašuje zbraně do ciziny. A ten se ji pokusí zabít. A protože to nevyjde, vyšle na letadlo experimentální střelu z tajného centra. OK, to by ještě šlo, ale záporák má ještě další dva pokusy. Z toho jeden je stíhačka s raketama a kulometem. A dopravní letadlo kličkuje, uhýbá raketám! pilot otevře okno!! střílí z kabiny světlice jako klamné cíle!!! To vše s příšernými efekty. Reportérce to ovšem nedojde a v mezipřistání mu ještě brečí na rameni, že ho pořád miluje a jak ji zklamal. K tomu blbé vedl. postavy, nefungující romance, skoro žádní herci a z Joe Patroniho se po mechanikovi, šéfovi provozu a konzultantovi stal pilot! George Kennedy to naštěstí hodně táhne, Delon svým charismatem také dělá co umí (ale nedivím se že Hollywood vzdal). A závěr s rozpadajícím se letadlem nad Alpami má konečně napětí a grády. Díky tomu nakonec těsně 2*. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tohle byla teda ukrutnost, pomalu jsem nevěřil vlastním očím co všechno je možné si vymyslet a přitom zřejmě doufat, že většina diváků bude po lobotomii. Neboť tolik logických bot pohromadě se kolikrát nevidí ani v pěti filmech, natož v jednom jediném. No ale nakonec byla docela sranda sledovat s jakou kravinou se scénárista vytáhne v každé další scéně :D 20% ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny další díly od Letiště 75 jsou jen odvarem původního filmu, ale tohle je i proti dvěma předchozím nehorázná břečka, někde na úrovni současných direct-to-DVD filmů. Tomu odpovídá neskutečně přepálená zápletka, neskutečně špatné triky a nemožně blbé dialogy. Klasický příklad nedostatku soudnosti. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Mezi automobily na pařížském letišti de Gaullea jsou k vidění i legendární vozy Citroën 2CV, nejčastěji zvané „kachna“ („conette“). (Robbi)
  • Letecká společnost Federation World Airlines vlastnící Concorde je smyšlená, jejím předobrazem je Trans World Airlines. (Robbi)
  • Concorde použitý v tomto snímku havaroval mimo Paříž v roce 2000, zabilo se všech sto sedm lidí na palubě a čtyři lidi na zemi, což vedlo ke konci programu Concorde. (sator)

Reklama

Reklama