Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Typická francúzska prispatá kriminálka s Delonom, ktorá chvíľu zmysel má a chvíľu sa zase dejú veci, ktoré by nevymyslel ani scenárista Funèsoviek. Najskôr zbrojárska mafia nezmyselne naháňa náhodného svedka, kartára ktorý nič nevidel, a potom zase drží za gule on mafiu. Mŕtvoly sa celkom zbytočne hromadia, a mne z toho nevychádza nič iné ako slabšie tri hviezdy za nečakaný záver. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Scénaristicky trochu blbá krimoška haprující na spoustě nelogičnostech až nesmyslném chování hlavních postav. Viz. třeba: zabijou mi v bytě kamaráda co mi chtěl pomoct, ten samý večer si tam pošlu partnerku pro věci, když vím, že po mě pořád jdou? Nebo přijdou cizí chlapi večer na návštěvu, řeknou manželce, že cosi důležitýho nesou manželovi, ona je bez rozpaků pošle do koupelny za manželem, který se zrovna koupe, aniž by na něj předem aspoň houhla??? Co to kurva je? :-)) Konec to trochu napravuje, byť je celkem očekávatelný... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Nehas čo Ťa nepáli! alebo Nepomáhaj ranenému ak nechceš mať problémy s profi zabijákmi. Aj tak by sa dal interpretovať príbeh muža, náhodne sa zapletúceho do hier obchodníkov so zbraňami. Podozrenie, že mohol vypočuť niečo echt dôležité pri prevoze krvácajúceho muža do nemocnice nedá spávať prenasledovateľom, ktorí mu v hodinke a pol svižnej vyvražďovačkovej naháňačky nedajú vydýchnuť. Adrenalínové potôčiky sa menia vplyvom udalostí na divoké riavy, hráč pokeru sa tak stáva chladnokrvným zabijakom. Nikdo sa s ničím príliš neserie, mieri sa väčšinou na hlavu. Príbeh síce v jednotlivostiach podivne tápe (po Delonovi ako možnom zdroji informácií idú ako po neskutočne škodnej, manželku ďalšieho nepohodlného, ktorá mohla vedieť rovnako veľa, ba aj viac nechajú nažive...), ale tu nejde ani tak o príbeh ako o napätie. A toho sa mi dostalo požehnane, vrátane zopár iniciačných momentov z detstva, ako napr. kukátko vo dverách, mrazivo desivé tajomno idúce z telefónnych búdok v suteréne hotela a záverečné - nezabudnuteľné pripaľovanie cigary. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Fajn začiatok i priebeh filmu, v ktorom sa hlavný hrdina snaží uniknúť pred neznámymi mužmi, ktorí chcú jeho smrť. To, že bol v nevhodnú dobu a na nevhodnom mieste mu ešte pridáva na sympatickosti. Táto jednoduchá priamočiarosť je len a len plusom. Trilerová atmosféra síce pokrivkáva, do popredia sa dostáva viac akcia, ale je super, že dej si dokáže po dlhý čas držať dobré tempo a tým pádom nenudí. Smerom ku koncu, keď sa hrdina začína správať pomaly ako profík, sa však všetko spomalí a od toho momentu som tomu celému tak trochu prestával rozumieť. Jednak hlavnej postave, jednak jeho odstraňovateľom - dôvera, kompromisy, navrhované dohody, odmietanie dohôd. Chlapík pri upozornení, že naďalej pôjdu po ňom, iba súhlasne a totálne nezmyselne pokrčí plecami a ide si po svojich. Absolútny záver je tak nevyhnutný a dodáva filmu nejapnú príchuť. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ale velmi změní tvář ke konci. Alain Delon tu ukazuje svou postavu a nemusel by se za ní stydět ani v porovnání s Bradem Pittem z Klubu Rváčů. Dalila Di Lazzaro hrála dobře a byla dost sexy ( a nemusí mít prsa č. 5 ). Nejlepší postavička byl student UMPRUM :-). Líbilo se mi, že se ke konci BOSS tak zamotal, až to nerozdýchal. A.D. to měl vzít ( koncová scéna s doutníkem velmi originální a vychytralá ). Kdyby v tom byla ještě nějaká zápletka, tak bych přihodil jednu *. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)

Reklama

Reklama