Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimi. Delona jsem snad v žádném jiném filmu kromě Geparda neviděl, takže nemůžu moc srovnávat (a stejně ho mám zaškatulkovaného spíš jako hezouna dřívějších let než jako artového herce). Tady mi docela sedl, příběh měl hlavu a patu a chvilkama se objevoval náznak vtipu. No a konec? Zase se sešli s Dalilou a žili spolu šťastně až do smrti...omyl! Musím říct, že mě ta jeho smrt hodně překvapila, byla to jako rána do nosu. Takže ty 4* jsou oprávněné. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Teprve má druhá zkušenost s Delonem a opět jsem velmi spokojen. V tomto případě jde o velmi kvalitní politický thriller, kde dostaneme poučení, že pomáhat bližnímu svému se nevyplácí. Zamrzela mě však jedna věc: hloupý konec. Já mám rád filmy se špatným koncem, ale zde se zachoval hrdina, tak jak by se nezachoval ani dementní šimpanz. ()

Reklama

JB2203 

všechny recenze uživatele

Rádoby nečekaně vypointovaná francouzská kriminálka klasického střihu. Celkem inteligentní dialogy, akademická režie, jedna efektně natočená akční scéna. A také nevýrazný a nepřesvědčivý herecký projev Alaina Delona v hlavní roli. Podobně jako ve většině filmů opět dokazuje, že jeho největšími hereckými kreacemi byly reklamní spoty na holící strojky. Za pár dní nebudete vědět o čem to vlastně bylo. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Delon, jak ho dobře známe, Delon takový, jakého ho chceme ve filmu vidět. Šedesátá až osmdesátá léta francouzského filmu dala vzniknout nadprůměrně velkému počtu velmi dobrých krimi filmů, na kterých se mimo J. Gabena podepsal svými skvělými výkony i Alain Delon. Jedná se filmové snímky, které se diváka nesnaží vodit za nos nadsazenými hloupostmi a dělat z něj hlupáka jako bohužel ty dnešní. Všechna čest několika málo vyjímkám. Tento příběh by se klidně mohl stát, a je důležité, aby to divák při sledování tak cítil a vnímal. Film není v prvé řadě o akčnosti, nýbrž popisuje politické machinace "mocných" spojené s vraždami nepohodlných aktérů a svědků. Zaujal i netradiční konec, který u filmů tohoto druhu nebývá zvykem. Nepochopitelná naivita Michela Gerfauta (Delona) v závěru filmu sice umožnila scénáři již výše zmíněný závěr, ale snížila tím mé hodnocení dolů o jeden bodík. Nemám nic proti nezvyklým závěrům, ale musí být podány méně naivně. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Možná úplně první film co jsem s Alainem viděl. I dobrý skutek vede k problémům. Celkem tvrdý film co se s nikým v něm moc nemaže. Při prvním shlédnutí jsem nemohl uvěřit scéně v nemocniční koupelně, kde na rovinu ustřelí Alain protívníkovi palici. Film má také varování, nedívejte se moc zblízka do kukátka ve dveřích a nezapalujte na ulici cizím lidem doutníky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)
  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)

Reklama

Reklama