Reklama

Reklama

Zorro

  • Itálie Zorro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do jihoamerické provincie přijíždí nový guvernér Diego. Zástupce místních vojáků Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit. Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Italské verzi přepisu slavného příběhu o maskovaném mstiteli bezpráví dominuje bezesporu Alain Delon, značnou pozornost však vzbudil i výkon Ottavie Piccolo v roli Huertovy sestřenky Hortensie. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Delon se na Zorra dosti hodí, je to barvité, kostýmové, výpravné...ale ...zároveň dosti užvaněné. A celkově působí tento film nemastně-neslaně: není to ani vyslovená komedie, ani vysloveně napínavý dobrodružný film. Pro mne jen slušný průměr (a víme, že Tessari umí - viz např. jeho dva westerny Pistole pro Ringa a Ringo se vrací). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Alan Delon je bezesporu nejcharismatičtějším představitelem maskovaného mstitele a jako Diego je kouzelně čtyřprocentní. Film mě docela dost bavil, takže rád odpustím různé nedostatky, které tam určitě byly. Myslím si, že kdyby to bylo trochu kratší, tak by se nic nestalo a taky tam byl místy zbytečně vecpáván komediální prvek (třeba to s tou trubkou), ale jinak pěkný. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Alain Delon je dobrý Zorro, ale ve špatném filmu. Už úvodní píseň mě varovala. Film se žánrově pohybuje někde mezi "spencer-hillovkama" a Sandokanem. Nic proti Spencerovi a Hillovi, nic proti Sandokanovi. Ale k Zorrovi tento styl nepatří. Ten film se zkrátka neměl točit v Itálii v 70. letech, tahle poetika mu nesvědčí. Navíc Delon tam vypadal kolikrát jako jediný skutečný herec mezi komparzisty. 50% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby parta z videokroužku vyrazila na pracovní seminář na venkov, kde náhodou potkali Alaina Delona, kterého ukecali, aby se zúčastnil jejich filmového cvičení. A on, jako kavalír, nechtěl trhat partu, takže své herectví přizpůsobil jejich schopnostem. Tudíž - průšvih jako hrom. Herecky, režijně, scénáristicky i výpravou to silně připomíná latinoamerickou telenovelu plnou frází, nesmyslů, přepjatostí a vtipů tak starých, že jsou vlastně mrtvé. Nikdy více. Jediné, co mě trochu pobavilo, byla guvernérova cynická tetička. /26. 12. 2010/ ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Představitel je perfektně vybraný. Allain Delon je mužný typ který plně koresponduje se Zorrem. Co pokulhávalo bylo samotné zpracování. Film se potácí mezi komedií a dobrodružným dramatem a nějak neví kam se přiklonit. Co mě vyloženě iritovalo byla muzika, která se hodí do spaghetti westernu, ale pokud se nemýlím jde o španělského šlechtického kavalíra . Slabá průměrná oddychovka, když nemáte nic jiného na práci, tak ujde. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Původní francouzská verze má přes dvě hodiny trvání, ale pro diváky ve Spojených státech byl film v kinech o třicet minut kratší. (Terva)
  • Počas natáčania filmu sa Alain Delon v Španielsku stretol s Leonom Degrellem, bývalým belgickým nacistickým vodcom, osobne vyznamenaným Hitlerom, ktorý riadil cudzineckú légiu SS počas 2. svetovej vojny. Leon Degrelle po vojne utiekol z Belgicka, kde bol v neprítomnosti odsúdený na trest smrti a dožil až do veku 87 rokov (zomrel 1994) práve na miestach, kde sa natáčal tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama