Reklama

Reklama

Found

Trailer 2

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Found je spíše psychologické drama než- li horor, což je pro mne bohužel kámen úrazu. Příběh je celkem slušný, provedení je však na tom podstatně hůře, co se týče celkového vzhledu, audia, kamery či těch pár lacinných gore efektů. Co mně však mile potěšilo byly příjemné narážky na horor obecně ( I am scared, then go watch PG13 horror movies!) Ale díru do mého srdce film však neudělal. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude hloupý, amatérský a zbytečně dlouhý. Bylo to hloupý, amatérský a zbytečně dlouhý. Prostě špaténka. Kvituju zapálení tvůrců, protože natočit tohle za pár šušňů, to už chce řádný nadšení pro danou věc, navíc borci si vypomáhají všema těma béčkovýma a céčkovýma hororama, tu na plakátu, támhle na videokazetě (ano, na vi-de-o-ka-ze-tě, pro mladší generaci- taková ta černá krabička, designově určitě hezčí než dévédéčko... předchůdce blu-ray... :-). Ale prostě ten film je nuda, na psychologickou stránku je to moc nedomrdlý, měli přepnout výhybku víc do hororu, jako slasher by to i mohlo šlapat. Ale ať nejsem za kazišuka, ten starší brácha toho malýho maníka byl dobrej psychouš a ten jeho krutě zlej pohled jsem mu i docela žral. A poslední záběr, buhahaha, jo, o tomhle mluvím... ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Čekání na titulky 2 roky se asi vyplatilo. Nebyla to sice žádná hitparáda, ale dobrá ukázka, jak může člověk dopadnout, když moc kouká na horory. Rozpolcená osobnost staršího bratra. Zprvu morbidní, poměrně rasistický. Pak přicházel na řadu ten správnej pocit zadostiučinění, když se mladší z bratrů dokázal vzepřít. Obdiv toho staršího, ale ne všechno je tak jak se zdá. Ke konci už to přešlo ve slušný psycho, a tady to sedí víc než jinde, za málo peněz hodně muziky. Přestože nemám rád tenhle béčkovej vizuál, dokonce i ten zvuk tu byl dost špatnej, tak i přesto klobouk dolu, jak to režisér dokázal pěkně vykreslit na plátno. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Marty je utiahnuté, šikanované decko, ktoré uniká do sveta hororových filmov. Jeho detský život sa však sám začne meniť na horor, keď zistí, že jeho starší brat je zrejme sériovým vrahom... Napriek tomu slabšiemu, nízkorozpočtovému looku, ktorý môže zo začiatku odrádzať, ide o značne zaujímavú vec. Z časti dráma o problémoch dospievania a z časti morbídny, krvavý a drsný horor. Má to síce niekoľko hluchých miest a asi by tomu prospela kratšia stopáž, ale zapôsobilo to na mňa a rozhodne ide o povšimnutiahodný, nezvyčajný nezávislák, ktorý má čo ponúknuť ako premýšľavým, tak aj krvilačným hororovým divákom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Found“ je ukázkou toho, že i v hororu je možné natočit snímek, který je o dospívání, dát tomu trochu jiný drive, ale přitom zůstat v onom specifickém žánru, který se vyznačuje celkem zajímavými postavami a pomalým tempem. Osobně je tohle něco, co mi až tak nesedí, a tak se z mého pohledu tenhle film musí spokojit pouze s průměrným hodnocením. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)
  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)

Reklama

Reklama