Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Scénář jakoby si vzorně odškrtával povinné položky, které se zákonitě musí objevit v příběhu o outsiderovi. Šikanování v dětství, nesmělost v dospělosti, dobrý kámoš, chápající láska, nějaké ty překážky a pády a pak - navzdory všemu - triumf. Jo a, samozřejmě, taky nechápavý otec, který nakonec prozře a syna obejme.___ Ten film je zoufale šablonovitý. Nemůžu se ubránit dojmu, že z hlavního hrdiny dělá většího zoufalce, aby pak o to víc vyniklo jeho vítězství. A ze snímku je tahle schválnost až nepříjemně cítit. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který nemá kdovíjaké ambice a ani nepůsobí jako něco, co by se striktně drželo reálného příběhu, ale je to prostě... příjemný film. Jakkoli cynicky na ně mohu pohlížet, talentovým soutěžím se musí nechat jedno - dají možnost odstartovat kariéru i lidem, kteří by jinak nedostali šanci. Čtvrtá hvězda za reálného Paula, který nás před lety poslal svým nečekaným výkonem do kolen. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nijaký film těží z dojemného příběhu. 1) Pokud mohu soudit, film věrně popisuje Pottsův život...samozřejmě s ohledem na potřeby filmového scénáře a plátna. Pottsovy memoáry One Chance vyšly jako doprovod k filmu. 2) Po úspěchu v Britském talentu absolvoval Potts mnoho koncertů po celém světě, mj. i v Praze v Obecním domě v červenci 2009. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečností na motivy příběhu outsidera Paula Pottse, jenž se stal vítězem britské verze Superstar, i když jeho osobnost byla spíš pravým opakem, než jakou hledali. Především musím říct, že je to výtečně natočeno. Ač nejsem fanouškem podobných reality show, filmové zpracování mě strhlo a Paulovi jsem fandil. Samotný příběh je obdivuhodný sám osobě a tentokrát pochválím i dramatizaci na těch potřebných místech. Závěr, kdy jsou ve filmu použity i reálné prostřihy na porotu je skutečně silný. Životní šance je další z příkladu, kdy se outsider stane hvězdou a lidé občas podobné příběhy potřebují. Je ale dobré si uvědomit, že na jeden podobný příběh připadne několik tisíc neúspěšných pokusů. Přesto je filmové snění potřeba, dávám čtyři hvězdy a v rámci žánru nemám potřebu nic vytýkat. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý člověk v našem státě jsem sledovala podobné talentové soutěže - a ti kdo říkají, že ne, tak lžou. Je neuvěřitelné jak něco tak komerčního a místy i vcelku nelidského, může někomu dát velkou naději překonat životní překážky a stát se konečně něčím, o čem celý život snili. Jsou případy, u kterých je sláva pomíjivá a těch, kteří skutečně do dnes po několika letech od výhry v soutěži zpívají a produkují stále nová díla. Jako šafránu je ovšem těch, kteří se při podobném úspěchu nezbláznili a nestali se jinými lidmi, ale zůstali stejní - možná trošku šťastnější. Na tomto filmu se mi líbí ohromný příběh naprosto obyčejného kluka, který byl celý život ponižován a šikanován a snil si svůj sen. Naprosto rozumím určité posedlosti či vášni k hudbě, kterou sdílím podobnou (i když teď už ne tak aktivní) a zároveň si sním občas svůj sen skrz filmy. Tento film není bez chyby, ale napočítala bych jich na prstech jedné ruky opravdu málo ( i když na plné hodnocení to u mě bohužel nevyhrál). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama