Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 2

Recenze (186)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej komedií Pierra Richarda. zápletka je velice prostá on jako profesor matematiky má napsat otci doktor a starosta projev ,řediteli opravit písemnky a pro kamaráda novináře článek do novin. Vše má v deskách ,jenže studentky mu ty desky zpřehází či spíše obsah a je scénář na světě. Pierr to záhy zjistí a tak mu nezbývá než to vše zase sehnat a dát do pořádku. Že to nebude lehké tak to je víc než jasné. Dostane se až do nátačení westernu a k herečce domů kde ztráví noc. Nevědomky to pak vše poví šéfovi novin ,který si to nahraje a vytiskne což samozřejmě celou věc ještě víc zamotá. Otec doktor se to dozví v průběhu operace. (chudák pacient a personál ,jak sám povídá dneska není ve formě). Situační komedie kde naplnou může Pierre Richard předvéct svoje pohybové nadání a skvělou komiku. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kousků Pierre Richarda. Zde opravdu exceloval a já se tlemil od ucha k uchu po celou dobu filmu, div jsem se neválel smíchy. Spousta skvělých nezapomenutelných hlášek, spousta skvělých nezapomenutelných komických a absurdních situací, pro francouzskou komedii 20.století typickou. Vřele doporučuji, zábava zde na plné čáře válcuje mnoho jiných komedií. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší komedie s Pierrem Richardem. Bláznivinka, kde jeden vtipný skeč střídá druhý, přitom se potrhlý profesor matematiky zaplétá do stále nových pastí, aby to všechno dopadlo úplně jinak (snad je konec trochu přitažený za vlasy). Poučení: Neber si na sebe moc úkolů najednou a zvláště úkolů cizích lidí. Dokaž jim říci ne! ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Stále uvažuji jestli 5 hvězdiček nebo čtyři . Ke každému hodnocení mám svůj důvod . Čtyři hvězdy , asi za to , že např . Uprchlíci jsou ještě lepší , ale nakonec dávám pět , protože je ten film maximálně vtipný , má skvělé dialogy , skvělé momenty a pak především Pierra Richarda , který těch pět hvězd jasně potvrdil . Jedna z jeho nejlepších a nejvtipnějších komedií !!!!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

P. Richard je po Funesovi určite druhý najznámejší francúzky komik a jeho komédie som mal v detstve rád. Pierre aj vyzerá ako smoliar a tak trochu aj ako blbec a s tým sa musíte narodiť. Tento film ma kedysi dávno bavil a po rokoch som chcel skúsiť jeho účinky opäť. Situačný humor stále dobre funguje, prekvapivý výraz v Pierrovej tvári rovnako a tak nemám dôvod uberať na hodnotení. Kto má rád filmy a humor Funesa mal by mať rád i Pierra Richarda a jeho komédie. 80%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)

Reklama

Reklama