Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

TV spot 1

Recenze (186)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Stále uvažuji jestli 5 hvězdiček nebo čtyři . Ke každému hodnocení mám svůj důvod . Čtyři hvězdy , asi za to , že např . Uprchlíci jsou ještě lepší , ale nakonec dávám pět , protože je ten film maximálně vtipný , má skvělé dialogy , skvělé momenty a pak především Pierra Richarda , který těch pět hvězd jasně potvrdil . Jedna z jeho nejlepších a nejvtipnějších komedií !!!!! ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Posaďte se. F je funkcí x, kde x náleží k R+P a rovná se E2-xsinx. Nejdříve provedeme výpočet v intervalu 0 až 2π. Tedy E-xcosx*sinx, kde U je derivace. (UV‘)=U’V+UV‘. Narýsuji jednotkový kruh. Tato derivace je v něm nulová pro hodnoty x rovnají se π/4. Odsud odvodím následující tabulku variací F=(cos2x2)2. Funkce je stoupající, klesající. Stoupající, klesající. M=Fx je sin π/4. To znamená √2,5. Tak to máme. A F pro ½ = -2. Ovšem nezapomeňte na druhou část úkolu. Na 4 vyčárkovanou část, kde f je, nezapomeňte, stejné a má zde tedy hodnotu AVUsinx+2. Pochopily??? Doufám, že je to všem jasné. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Naprosto bláznivá komedie s roztomilým Pierrem Richardem v hlavní roli roztržitého profesora matematiky, která svým českým názvem může zmást nejednoho diváka - ve filmu se dle mého pozorování nevyskytuje ani kapička hořčice! (bylo by to rozhořčující, kdyby význam tohoto rčení ve Francii neznamenal něco úplně jiného, než na co to pro čtenáře televizního programu vypadá...) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se opět svezl na vlně francouzských komedií a některé z nich si připomenul. V tomhle ranku se nedají minout výtečné komedie s Pierrem Richardem. Vybral jsem si jednu z jeho nejznámějších, Hořčice mi stoupá do nosu. (Nedošli jsme na to, proč zrovna tento název?). Dobře jsem udělal. Pierre Richard ve své nejlepší formě a celý film naprosto úžasně táhne. Víceméně jde o sled parádních scének, který je navázaný na dobrou kostru bláznivého příběhu. Většině podobných filmů dojde dech a často je v nich spoustu umělé vaty, která slouží jen k propojení gagů. To tady neplatí, smáli jsme se od začátku až do konce a můžu jen potvrdit, že jde o jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda a jednu z nejlepších francouzských komedií vůbec. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama