Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

TV spot 1

Recenze (194)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri starších komédiách, najmä zo 70. rokov mám rád, keď sa niečo deje a nie je nuda a to mi táto komédia spolu s napríklad približne o rok mladším filmom Muž z Acapulca spĺňa. Je sa na čom zasmiať, aj keď niektoré momenty môžu pripadať bláznivo ako rýchla lámavosť dreva, či nepevnosť stien, občas som mal tiež pocit, že rýchlo uschol alebo už na ňom nebolo to, čo predtým, no odhliadnuc od toho som sa dosť bavil. Film mi gradoval a myslím, že veľmi neublížili ani politikom, novinárom, či šoubiznisu. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kousků Pierre Richarda. Zde opravdu exceloval a já se tlemil od ucha k uchu po celou dobu filmu, div jsem se neválel smíchy. Spousta skvělých nezapomenutelných hlášek, spousta skvělých nezapomenutelných komických a absurdních situací, pro francouzskou komedii 20.století typickou. Vřele doporučuji, zábava zde na plné čáře válcuje mnoho jiných komedií. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se opět svezl na vlně francouzských komedií a některé z nich si připomenul. V tomhle ranku se nedají minout výtečné komedie s Pierrem Richardem. Vybral jsem si jednu z jeho nejznámějších, Hořčice mi stoupá do nosu. (Nedošli jsme na to, proč zrovna tento název?). Dobře jsem udělal. Pierre Richard ve své nejlepší formě a celý film naprosto úžasně táhne. Víceméně jde o sled parádních scének, který je navázaný na dobrou kostru bláznivého příběhu. Většině podobných filmů dojde dech a často je v nich spoustu umělé vaty, která slouží jen k propojení gagů. To tady neplatí, smáli jsme se od začátku až do konce a můžu jen potvrdit, že jde o jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda a jednu z nejlepších francouzských komedií vůbec. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Něco tomu k dokonalosti chybí, a není to ani jako vždy šarmantně popletený Richard, ani tentokrát miloučky půvabná Jane Birkin (hezky namalovaná, a s dlouhými vlasy), ani dokonalý původní barrandovský dabing, ani scénář, od kterého můžete čekat jakkýkoliv obrat a sklouznutí stranou. Možná méně zmatených vtipů a více těch skutečných, možná trocha birkinovské erotiky (skoro se nabízí představa, že existují dvě verze, z nichž ta jedna je lehtivější). Až budete točit western, dejte si pozor, aby kamery jely a nikde v dosahu nebyl žádný automobil! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Cejtíš to? - Jako by tu někdo opejkal prase. Claude Zidi, Pierre Richard a Vladimir Cosma. Už tahle tři jména jsou i samostatně zárukou vysoké kvality a v této komediální francouzské klasice to opět potvrdili. Všichni společně. V Richardově filmografii jeden z těch nejlepších snímků a v té Zidiho... vlastně také. Sranda, ztřeštěnost a bláznivé kousky po celou dobu filmu. Projekce po mnoha letech dopadla na výbornou a Hořčice mi stoupá do nosu si své vysoké hodnocení rozhodně zaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)

Reklama

Reklama