Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

I když Hořčice mu šlape na paty, je tento film z těch, ve kterých Richard hrál, mým nejoblíbenějším. Co dodat ke komentářům, které už zde jsou? Občas si protiřečí - jede označí scénář za slabý, druhý za kvalitní. Já se kloním k té druhé skupině. I když je fakt, že bez Richarda by to nebylo ono ani s kvalitním scénářem. P.S. Kde se dá sehnat takový zajímavý zapalovač? ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a jeho bláznivé komedie mne provázely dobou mého dospívání. Tahle mne ale minula a viděl jsem ji zásluhou ČT až dnes. A jsem ČT vděčný, že vysílá i tuto klasiku. Pobavil jsem se jak už dávno ne. Skvělý film, poplete Pierre a krásná Emmanuelle mi zpříjemnili večer po nádherném dovolenkovém dni. A já nemohu jinak než dát 5* ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzská komedie, kde se celá zápletka točí vlastně jen kolem zabouchávání jedněch a těch samých dveří. Nejsem žádný velký fanda Pierra Richarda ale tahle postava mu opravdu sedla. Střídá se tu odlehčený a i vážný tón v těch správných intervalech a pokud bylo cílem tohoto filmu dosáhnout toho, že se budu opravdu cítit trapně i za postavy, tak toho dosáhl. Kromě typického francouzského humoru jsou tu i typicky pohledné francouzské herečky (Cottencon, Beart), nejhezčí od Sophie Marceau v Statečném srdci. 80% ()

KlárkaD 

všechny recenze uživatele

Poměrně opomíjená richardovka, které by podle mě zasloužila více pozornosti, je neuvěřitelně vtipná a zábavná. Pro mě možná nejoblíbenější film s božským Pierrem Richardem. P.S. Pokud máte zapalovač vypadající stejně, jako váš revolver, se kterým o víkendu střílíte do plechovek, dávejte si sakra pozor, ať si je nespletete :D ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, dneska se už takové netočí. Je sice docela korektní (viz ona černoška chytrý černošský policista v protikladu ke svému bílému a hloupému nadřízenému...), ale skvělé figurky (nejen Pierre Richard) tuhle taškařici dělají neskutečně pohodovou a zábavnou. Stokrát lepší než nejrůznější hlubokomyslné a "směřující" trapárny, které Francouzi točí dneska. Skvělý je Richard Bohringer, krásná Emmanuelle Beart, ale nejvíc mě zaujala Fanny Cottencon, které jsme si v jiném filmu ani nevšiml. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)

Reklama

Reklama