Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Na levo od výtahu je velmi povedená situační komedie, která ma velmi dobrý scénář a je plná vtipných hlášek a různých střeštěných situací a záměn. Richard je jako vždy skvělý a ostatní herci jsou neméně dobrý a skvěle se doplňují. Nejvíc mě dostala scéna kdy Richard vypráví příběh o pistoli a zapalovači, který vypadá jako pistole dvoum strážníkům. To nemělo chybu. Takže tahle komedie je určitě podle mě jedná z nejlepších komedií s Richardem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zase jednou povedena francouzska komedie. Po pocatecnim uvedeni do deje se pribeh presune do jednoho patra a zacna nakejch 60 minut paradnich scenek a dialogu. Richard tu je jako vzdy perfektni, navic nedela takovyho posuka jako obvykle, ale hodne vyzivnej je taky zarlivej soused Boris, tihle dva v podstate celej film tahnout a obcas tvurci vymyslely fakt hodne brutalni situace. Akorat obcas je film prekvapive vaznej a moc mi to do toho nesedlo, ale az na tech par momentu jsem se perfektne bavil. Netradicni Richardovka, ale zaslouzi si lepsi 4*. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzská komedie, kde se celá zápletka točí vlastně jen kolem zabouchávání jedněch a těch samých dveří. Nejsem žádný velký fanda Pierra Richarda ale tahle postava mu opravdu sedla. Střídá se tu odlehčený a i vážný tón v těch správných intervalech a pokud bylo cílem tohoto filmu dosáhnout toho, že se budu opravdu cítit trapně i za postavy, tak toho dosáhl. Kromě typického francouzského humoru jsou tu i typicky pohledné francouzské herečky (Cottencon, Beart), nejhezčí od Sophie Marceau v Statečném srdci. 80% ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Humor pramenící z celé řady nedorozumění a těch nejneočekávanějších náhod a shod okolností skvěle osvěží nejen za dusných letních večerů. Konverzační komedie se vším, co k tomuto žánru patří – prostor ohraničený osmi stěnami dvou bytů, dvěma balkony oddělenými zákeřně tepanou mříží a jednou chodbou s rozpustile pomrkávajícími výtahovými tlačítky. Vypointované dialogy, které by určitě dokázaly rozeznít salvami smíchu i divadelní hlediště. No a v neposlední řadě výborné herecké výkony – bez nich by se ostatně tato veselohra podle docela jednoduchého scénáře mohla snadno zvrtnout v trapnou tragédii. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejnetypičtější richardovka. Tentokrát žádné sólo pro jednoho popletu, ale kolektivní crazy komedie s rovnocennými postavami. Zabouchnuté dveře přivedou mladou dívku do bytu souseda, který čeká jinou dámskou návštěvu, vrací se slečnin žárlivý přítel, nachází souseda ve svém bytě atd. Prostě situace tak komplikovaná, že největší chybou by bylo chtít ji racionálně vysvětlovat. Zvlášť když má každý ze zúčastněných dobrý důvod neříkat celou pravdu... Tak jako v předchozích filmech Edouarda Molinara (Oskar, Klec bláznů). Jediný zádrhel vidím v nevhodném obsazení Richarda Bohringera. Ano, pro roli cholerického žárlivce s vraždou v očích se typově hodí. Jenže problém nastane v poslední třetině, kde se přehoupne do jiné polohy. Tam to začne povážlivě drhnout, nudit a jinak svižné komedii to kazí gradaci. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)

Reklama

Reklama