Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie o tom, jak jedno drobné nedorozumění způsobí řetězovou reakci dalších a dalších nedorozumění, které většinou vyzní velice komicky. Dalo by se říci, že jedna srandovní scénka střídá druhou. Děj má tím pádem rychlý spád. Film je rovněž důkazem toho, že na malém prostoru se dá vytěžit opravdu mnoho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Miláčku, není to, jak to vypadá, aneb vysvětlujte manželovi sousedky, že uvnitř jejich skříně v ložnici čekáte na tramvaj, či zrovna vykonáváte své povolání sčítacího komisaře molů.. Tahle premisa, Velký blondýn s dvěma pistolemi a jedním zapalovačem a samozřejmě průvan v hlavní roli ztřeštěné komedie, které by spíše slušela divadelní prkna. Pochvala pro P.Olivu za dlouhodobě vynikající dabing P.Richarda a taky pro R.Bohringera, který se role cholerického žárlivce, kterému z levého oka kouká láska až za hrob, do kterého vás položí kvůli vraždě, co mu kouká z pravého, zhostil náramně.. ()

Reklama

KlárkaD 

všechny recenze uživatele

Poměrně opomíjená richardovka, které by podle mě zasloužila více pozornosti, je neuvěřitelně vtipná a zábavná. Pro mě možná nejoblíbenější film s božským Pierrem Richardem. P.S. Pokud máte zapalovač vypadající stejně, jako váš revolver, se kterým o víkendu střílíte do plechovek, dávejte si sakra pozor, ať si je nespletete :D ()

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Humor pramenící z celé řady nedorozumění a těch nejneočekávanějších náhod a shod okolností skvěle osvěží nejen za dusných letních večerů. Konverzační komedie se vším, co k tomuto žánru patří – prostor ohraničený osmi stěnami dvou bytů, dvěma balkony oddělenými zákeřně tepanou mříží a jednou chodbou s rozpustile pomrkávajícími výtahovými tlačítky. Vypointované dialogy, které by určitě dokázaly rozeznít salvami smíchu i divadelní hlediště. No a v neposlední řadě výborné herecké výkony – bez nich by se ostatně tato veselohra podle docela jednoduchého scénáře mohla snadno zvrtnout v trapnou tragédii. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

I když Hořčice mu šlape na paty, je tento film z těch, ve kterých Richard hrál, mým nejoblíbenějším. Co dodat ke komentářům, které už zde jsou? Občas si protiřečí - jede označí scénář za slabý, druhý za kvalitní. Já se kloním k té druhé skupině. I když je fakt, že bez Richarda by to nebylo ono ani s kvalitním scénářem. P.S. Kde se dá sehnat takový zajímavý zapalovač? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama