Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý válečný dopisovatel Bastien Grimaldy je jednoho večera přepaden a následně začne být pronásledován neznámými zločinci. Když jednoho večera opět zazvoní telefon, dostane Bastien nabídku, aby si zpět koupil svůj bývalý život. Protože policie jedná váhavě, rozhodne se Bastien zjistit, kdo za vydíráním stojí. (borsalino)

Videa (1)

Z natáčení  - Lino Ventura

Recenze (56)

majo25 

všechny recenze uživatele

Viacmenej všedné krimi - na triler to nemá ani poriadnu atmosféru, ani väčšie napätie - ktorého príbeh po zhliadnutí rýchlo vyšumí z hlavy. Dopomáha k tomu aj nemastný-neslaný záver, kde sa páchateľ "vyautuje" sám. Jediné, čo film drží nad vodou je Lino Ventura. Ten aj vo vyššom veku ukazuje, že dokáže byť dôstojným ťahúňom. K akcii ho pre istoru už ale príliš nepúšťajú. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak snáď prvý krát som sa stretol na našich obrazovkách so starou francúzskou školou v pôvodnom znení, respektíve s absenciou českého dabingu. Odlišnosť sa prejavuje aj v samotnom filme, kde sa predstavuje v hlavnej úlohe Lino Ventura, tentokrát sa ocitá častokrát na lopatkách a nevie, čo s tým. Spočiatku paranoidný kriminálny triler sa postupne mení skôr na rodinnú drámu a v mojich očiach práve záverečné rozuzlenie v Berlíne je tým skutočným tromfom filmu. Ten sa dovtedy tak trochu vlečie a občas prešľapuje na mieste, situáciu však zachraňuje excelentný Ventura. Nasleduje však konečne poriadna stopa, vďaka ktorej sa príbeh rozbehne a pripraví ďalšie prekvapenia. Pre hlavnú postavu dosť nepríjemné, pre diváka naopak vďačne dramatické. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nápaditý scénář sice zrcadlící skutečnou, ale literární fikci je postaven jako vždy na bezchybném Venturovi (za zmínku stojí i Poiret), na kvalitních představitelkách ženských rolí i členité, nápadité a děj dynamizující fabuli. Kvalita dialogů, jakoby kovaných ze života, je u venturovek jaksi samozřejmým předpokladem. Do struktury díla se dokonce dostává i cosi jako osudovost a závěr na někdejší vnitroberlínské hranici je dnes dokonce pietně zachovávaným historickým faktem. Šlehačky je tu zkrátka víc než dost. A nadčasovna rovněž. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Takové příběhy mám v podaní francouzů a s hvězdami typu Lina rád. Sedmý terč mi ale připadá pouze jako lepší průměr. Děj je pozoruhodný a rozhodně mě nenudil. Místy má velmi dobře vytvořenou atmostféru a napětí. Navíc vynikajcí hudba tomu dává grády. Ale některé věci, jsem vůbec nepochopil. Například ty loutky. Už to zde bylo zmíněno.Je zde prostě spousta zbytečných postav a situací, jenž jenom matou a neposouvají děj vůbec dál. Místy zase nevíte, jestli se má jednat o humor a tak podobně. Jinak je to poměrně stadardně napínavá kriminálka, která je obvzlášť v první polovině zajímavá. Ale neubránil jsem se pocitu, že tvůrci s načntým nápadem nevědi jak dál. Rozuzlení mě taky poměrně zklamalo. Motýl na rameni je díky své nepřehlednosti vzrušujíci. Sedmý terč je jenom neuspořádaný. Jinak se jedná o poslední Linův film. Pak už ho žádný scénář nepřesvědčil, protože čím byl starší tím pečlivěji si je vybíral. Sedmý terč svou přítomností dost zachraňuje. Nad jeho usporným herectvím, nepřestávám kroutit zrak. Je mu prostě stačí k dokonalému hereckému projevu pouze jeden pohled, kterým mě vždycky sejme. Pokud tvrdím, že je Sedmý terč lepší nadprůměr tak především díky tobě ďábelský, přisný Lino. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stárnoucímu Venturovi to v jeho de facto poslední hlavní roli tvůrce moc neulehčil. Jeho syn vypadá jako jeho vnuk, jeho matka jako jeho sestra, staví jej do pranic s o generaci mladšími gaunery a do toho zamilované pohledy mladších žen. A co teprve příběh.. Dvě třetiny stopáže mu jen někdo funí do telefonu, následné odhalení motivací poněkud pokulhává a kolem se motá trio policistů, které sem nejspíš zabloudilo z jiného žánru. Tu zde zmiňovanou temnotu téměř až s prvky hororu jsem vůbec nezaznamenal (pokud se nepočítají jak mumie stojící dcery inspektora Esperanzy). A ostrost mlčenlivého s motýlem na rameni také ne.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Lina Volongi ztvárnila matku Lina Ventury, přestože byla starší o pouhých 5 let. (Snorlax)

Reklama

Reklama