Reklama

Reklama

Ve tmě

  • Česko V temnotě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Palestinský student Nimer snící o lepším životě v zahraničí potkává v v telavivském klubu izraelského právníka Roye a okamžitě navážou silný vztah. Nimerovo studentské vízum mu zaručuje snadný přechod hranice, ale jak se jejich láska rozvíjí, Nimer je konfrontován s drsnou realitou jak palestinské společnosti neschopné akceptovat jeho sexualitu, tak s nepřijetím jeho národnosti ze strany Izraelců. Napětí se zvyšuje i kvůli Nimerově konzervativní rodině, zejména kvůli jeho bratrovi, který vede skupinu náboženských fanatiků. Když nešťastnou náhodou dojde k vraždě jeho blízkého přítele ilegálně se skrývajícího v Tel Avivu, Nimer musí zvolit mezi svými sny a tím, co cítí k Royovi. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Neplánoval jsem, že se zamiluju. Vím jen, že chci být s tebou." Ve tmě v sobě umně snoubí romantické drama s téměř kriminálním thrillerem a zobrazuje nelehkou situaci v Palestině/Izraeli na příkladu dvou mužů, jež dohromady svedl osud. Film má pomalejší rozjezd, pak ale vše začíná nabírat na obrátkách a děj se zastaví až napínavém závěru, který ve mně zanechal hořkosladkou pachuť. Smutně autentické! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakázanej láske, na pozadí ktorého sa riešia vážnejšie témy ... palestínsko-izraelský konflikt, terorizmus, česť rodiny a kultúrne predsudky. Všetko toto som už mala možnosť vidieť v podobnom filme Ha-Buah, ale mne osobne Alata prišla skutočnejšia a mala pre mňa lepší koniec. Veľmi dobre natočené, bez hluchých miest, výborní uveriteľní herci a všetko to podfarbuje skvelý klavír. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený film s homosexuální tématikou na pozadí věčného izraelsko-palestinského konfliktu. Student z Palestiny potká svoji lásku, právníka, právě na studiích v Tel Avivu. Bohužel, jeho rodina doma je zapletena do teroristické činnosti, Tenhle hoch, ta čistá duše, je výborně zahraná Nicholasem Jacobem. Skvělá hudba a námět k přemýšlení. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Můžou tě i zabít... Drsný příběh z izraelsko-palestinského pomezí, ilustrující v téměř syrové dokumentární podobě současný politický i společenský konflikt mezi oběma státy. Náboženský fanatismus, mísící se s radikální homofobií a vyhroceným patriotismem, naznačuje, že boj za lidská práva není a nemůže být opomíjen, ale naopak maximálně podporován. Michael Aloni a Nicholas Jacob předvedli strhující herecké výkony. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem od tohoto snímku čekala trochu více. Měl k tomu všechny předpoklady. Námět ukrývané lásky, které nepřeje prostředí, v níž se zrodila a fešné hochy v hlavních rolích. Už jen z těchto faktorů se dalo vytěžit silné drama. Takto mi z toho vyšel, sice kvalitně natočený i dobře zahraný, ale po obsahové stránce a emoční odezvě spíše průměrný film. Možná jsem čekala větší drsnost příběhu, více propracované charaktery či snad více emotivní a silné scény mezi oběma hrdiny. Nebo možná příběh jejich vztahu má být portrétem "tradičního" vztahu, který se odehrává na pozadí a mezi lidmi, kteří mu jen podráží nohy. Hlavní je zasazení do daného prostředí a nikoliv řešení citových problémů a velké lásky mezi nimi. Děj rychle ubíhá, ale neměla jsem z něj nějak silný prožitek. Ani vlastně nevím, jak moc mi Alata přijde nadhodnocený, ale zhlédla jsem snímky s homosexuální tématikou, které jsou hodnoceny podstatně méně a zapůsobily na mě mnohem silněji, než tento. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama