Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

kebom 

všechny recenze uživatele

Nasvietenie filmu si človek bežne pri sledovaní nevšimne. Tu som si to snáď prvý raz v živote všimol - absolútne strašné. V parku odlesky svetla, na chodníku sa hercom svetlo odráža od očí, od odevov, pohyblivé tiene pri pohybe... Toto som nevidel ani pri starých československých inscenáciách. Film sa celkovo dá sledovať, ale nie je to žiaden zázrak aj kvôli pomerne nepodarenému hereckému obsadeniu vedľajších rolí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film staví na postupně houstnoucí atmosféře, při který se s každou přibývající minutou divák o hlavního hrdinu bojí víc a víc. Realistický, depresivní v první části i malinko nepřehledný snímek má skvělou gradaci, hudbu a výborný herecký výkony. Jestliže po filmech s 007 má člověk chuť být špionem, tak po tomhle filmu má člověk chuť být vším, jen ne špionem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl jednou probuzen ze spánku a nevěděl bych kým, tak bych ze všech náhodně kolemjdoucích agentů udělal ležící řešeta a v dnešní filmové době by mi to patrně prošlo. Grenier byl však probuzen v době, kdy se ještě příliš nevědělo, že cesta spravedlivého lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby, takže jeho osud nemohl být až tak zábavný. Napínavý ovšem byl a tento snímek musí uspokojit každého, kdo si není zcela jist, zda agentem KGB je Chance či Richard a už vůbec netuší, že je to vlastně úplně jedno. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Na první pohled zmatený, ovšem brzy již spatříte tu celkovou chytrost scénáře a nápadité situace. Tuhletu hru s divákem prostě francouzům vždycky smlsnu jako výborný medovník. A když přídají ještě dezertík v podobě vynikajcích hereckých výkonů, pošmáknu si ještě víc. Piccoli je pro mě velmi zajímavý objev, Cremer předvedl svůj dobrý standard a Lino svůj vysoký standard. Lidi vážně si to pusťte v originále. Tomu klidnému samotému projevu Ventury, se nic nevýrovná. A on to umí takhle podat i když hraje špiona. Lino, si prostě herecký bůh. Akorát závěr se nedá lehce pochopit a to mi trošku zkazilo dojem. Ale (drobný spoiler!) to zakopání mrtvoly v lese mnou docela otřáslo... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný špionážní thriller s výborným Venturou. Boisset nám podal snímek tak, že se opravdu nikomu nedá věřit a člověk si nemůže být jistý ničím a nikým. Jediné co mě nepříjemně překvapilo a téměř štvalo, byla hudba mistra Morriconeho, která je sice líbivá, ale naprosto se k filmu nehodí. Spíš by mi seděla v nějaké parodii nebo komedii. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel ve švýcarském Bernu a Curychu, v Mnichově (Německo) a Paříži (Francie). (Snorlax)
  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Když odjíždí Grenier (Lino Ventura) do Mnichova (cca 36. minuta), je zabírán zezadu a má rozepnuté sako. Hned v následující scéně, kdy je zabírán zepředu, má sako zapnuté. (Snorlax)

Reklama

Reklama