Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Našel jsem si to na Disney+, a je to parádní animovaný seriál, který má spoustu luxusních nápadu, dobrých fóru a netradičních zápletek. Moc mě to baví a těším se až se pustím do další řady. 8/10 S02 - Druhá řada jede ještě větší bomby, než ta první, navíc přichází zajímavá odhalení a seriál si pro nás schová jedno velmi epické finále. Konec je opravdu silný a dojemný. Tahle parta mi přirostla k srdci a Wendy je top holka. 9/10 ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl a díky tomu jak skvělý tento seriál je tak jsem ho už viděl 3krát. A proč je tak skvělý se ptáte? No, dobrodružství, které zažívají dvojčata Dipper a Mabel během jejich prázdnin u zvláštního, trhlého a stále vtipného strejdy Stana je excelentní. Tento seriál funguje ve všem, od výborného úvodního intra, přes postavy, humor, záporáky, originální a poutavý příběh, fantasy a sci-fi prvky, no prostě všechno a vy si to zamilujete už během první a za mě jedné z nejlepších pilotních epizod EVER, která vystihne tento seriál tak perfektně, že pokud vám první epizoda nesedne, tak už nekoukejte dál. Seriál vám představí obrovské množství postav, a každá postava je unikátní a má skvěle napsaný charakter a příběh, který se průběhem seriálů vyvíjí. Je hrozná škoda, že seriál obsahuje jen dvě série, protože je to tak skvělý, že když začnete koukat tak hned skončíte a po jedné zkouknuté epizodě budete chtít stále víc a víc. MASTERPIECE v animované tvorbě 10/10 ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Ako výstižnú charakteristiku seriálu možno nadhodiť pojem výnimočný - výnimočná animácia, ktorá určité má čosi do seba, výnimočná východisková zápletka a jednotlivé zápletky v rámci dejov - žiadne priblblé vyústenia a pod. , výnimočný humor s odkazmi na iné filmy a seriály. Perfektný dabing s Otou Jirákem trval približne do polky série a dovtedy platilo, že seriál prináša hromadu originálnych nápadov, vtipných slovných výmen, dobre zakomponovaných odkazov a prakticky všetky diely boli na tej istej úrovni. Od dielu Summerween nastupuje druhá časť s menej kvalitným dabingom, v ktorej sú sústredené všetky slabšie diely - Bezodná diera, Morský pán, Carpet Diem alebo Pterodaktyl - a jednotlivé zápletky už nemajú ten elán z prvej časti. Jediný diel, ktorý sa protiví klesajúcej tendencii je ten, kde sa konečne objaví Bill Cipher, to ešte uznávam. Som zvedavý, ako sa tvorcovia vysporiadajú so sériou čislo dva a ak sa im podarí vtisnúť seriálu podobný nadľahčený duch, aký bolo vidno v epizódach Lovci hláv, Gideon prichádza, 8 a poltý prezident alebo Zápasníci, tak nebudem váhať s návratom k plnému bodovému zisku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Krabica cereálií v supermarkete, do ktorej bol vtiahnutý teenager Lee, má na sebe bludisko, avšak nie je možné sa dostať do cieľa tohto bludiska. (tikoos)
  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)
  • Quentin Trembley (Potrhlý poklad – 2012) oslovuje Dippera Roderick. Dipperovo skutečné jméno v seriálu ale nikdy nezazní. Dipper je ve skutečnosti přezdívka podle názvu souhvězdí (Big) Dipper, tedy velký vůz. Alex Hirsch si v dětství představoval různá souhvězdí na obličeji jednoho chlapce trpícího akné. (Myath)

Reklama

Reklama