Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls možná působí prvním dojmem pro děti, ovšem není tomu úplně tak. Příběh je vynikající a celková zápletka je zajímavá, záhadná a nepředvídatelná. Hlavní záporák, což nebudu zmiňovat kdo, abych se vyhl spoilerům je vynikající a jeho soupeři, což jsou Dipper s Mabel musí čelit nebezpečí v záhadném lese, ačkoliv to jsou stále jen malé děti. Bohužel seriál pro děti přeci jen je a najde se zde pár věcí, které trošičku seriál kazí, jako například jedna naprosto zbytečná epizoda pro natažení děje a nebo to, že si Mabel shání kluka každých pár dílů. Kromě těchto pár chybek máme ale skvělý animovaný seriál, který patří mezi mé nejoblíbenější. 1. série - 8/10 2. série - 8/10 Celkový verdikt: 8,5/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Našel jsem si to na Disney+, a je to parádní animovaný seriál, který má spoustu luxusních nápadu, dobrých fóru a netradičních zápletek. Moc mě to baví a těším se až se pustím do další řady. 8/10 S02 - Druhá řada jede ještě větší bomby, než ta první, navíc přichází zajímavá odhalení a seriál si pro nás schová jedno velmi epické finále. Konec je opravdu silný a dojemný. Tahle parta mi přirostla k srdci a Wendy je top holka. 9/10 ()

Reklama

Repa_02 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál pro děti. Hodně mysteriózní a hodně dobré záhady. V první sérii jsou bohužel díly, které stojí za hovno - jsou to většinou „Mabeliny" díly. První polovina jedničky je skvělá, hlavně díky humoru, je tam daný příběh, ale potom to jde z kopce. Zvedne se to až s posledními dvěma díly, kde se konečně objevil Bill. Druhá série je mnohem lepší než první i když zase je tam pár hrozných dílů. Druhá série více souhlasí s žánry, které jsou uvedené k seriálu (horor je to maximálně pro malé děti). Hodně dobré díly, kde přicházejí na tajemství samotného městečka. Upřímně, divnogedon mě zklamal. Nejlepší díly před tím jako DaM proti budoucnosti, a potom tohle?! Dvojka, která se mi zdála více pro starší se najednou změní v seriál lvl Phineas a Ferb - bylo to až moc dětské a od Billa, podle toho jak říkal že má dokonalý plán, jsem čekal mnohem, mnohem více (mohli tam dát aspoň nějaký krátký souboj se škvrnětem). Jediná postava, která mě nakonec nezklamala, byl Šmébulok, jako jediný hrál v každém díle to svoje, ne jako starouš mc Gaket, kterého nenechali skvělým dementen:((((. Zlejda nakonec taky nedopadl nejlépe a ostatní dopadli ještě hůř, jednoduše škoda pro seriál. Nejlepší díl první série: lovci hlav, druhé série: DaM proti budoucnosti, nejhorší díl první série: šílení kluci, druhé série: amor. Nejlepší postava: šmebulog, nejhorší: Gideon ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Koncept příběhu je v určitém směru slušný, což je u dnešní Disneyho produkce vzácnost. Nicméně si sami tvůrci podkopávají nohy použitím skutečně odpudivé animace, kterou se dnes hrdě pyšní ty nejtrapnější pohádky pro retardovanou mládež. Opening však zabodoval, a i přes tu odpudivou animaci sem, tam funguje i atmosféra. Párkrát se dokonce podaří i nějaký ten pokus o vtip. Celkový potenciál je však trestuhodně nevyužitý! ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Mabel, Dipper, Candy a Ford jsou jediné postavy seriálu, které nemají 5 prstů. Děti mají jen čtyři prsty, Ford šest. (lil7minmin)
  • Ve vyprávění Stana můžeme slyšet o lodi Stano'war. Stejně se jmenuje loď, která se objevila v epizodě Příšera z jezera (2012). (Doomcourier)

Reklama

Reklama