Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Možno si pri zhliadnutí tohto seriálu poviete, aká je to totálna kravina. Ja som si povedal presný opak. Aj keď si zrovna nemyslím, že som cieľovou kategóriou pre tento seriál. Ako už možno viete, tento seriál je od Disney. Podľa môjho názoru väčšina animákov od Disney nie je vydarených. V tomto prípade to isto nie je pravda. Seriál má výborné prvky hororu a nezabudnuteľného humoru. Celé dve série čakáte na konečné rozuzlenie. Takmer celý seriál ostávate v pocite, že ste niečo prehliadli. Premýšľate čo tu vlastne nesedí. Pri samotnom závere si poviete, aká to je škoda, že už som došiel až sem. Postavy sa počas seriálu parádne vyvíjajú do finálnej podoby. Škoda ale ďalšiu sériu už asi nikdy nedostaneme. Na jednu stranu to je škoda, pretože mi tento animák prirástol k srdcu. A áno, plakal som keď sa seriál skončil (záverečné titulky boli veľmi ťažké, taktiež posledný súboj bol dobrý - potreboval som si dokonca pripraviť vreckovky). Seriál mi pripomína moje detstvo (6 až 11 rokov), pretože práve tento seriál mi zlepšil náladu, keď bežal na Disney channel. Pre mňa je Mestečko Záhad skvelý seriál, ktorý neomrzí aj po druhý krát. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt něco, je taková hororová antologie, pro děti.......i když u velké části epizod, sem si říkal, že tohle nebude úplně pro děti, protože je to regulérní hororová show se vším všudy. Navíc poslední čtyři epizody, sou tak napínavý, dojemný a bravůrně zpracovaný, že sem fakt bál o hlavní postavy. A moje oblíbené postavy ? Tou první je Mabel, je sice šíbla, ale má správný pohled na svět, umí se s problémy vyrovnat po svém a její veselá povaha, která se nebojí jít do všeho po hlavě, je prostě vynikající. A pak Stan, je to regulérní šmelinář a taky tak trochu pako a sou si s Mabel hodně podobný, takový černý ovce celé rodiny. Ale i další postavy, byli fajn a líbil se mi jejich vývoj, a u některých mně i mile překvapilo, že byť působili jako padouši  a mnohdy i byli, tak v jádru to nebyli zlé postavy, jen byli nepochopeni světem. Skvělý horový seriál, s odkazy na filmové horory a na léto je to jako dělaný. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Takže zahliadla som tu veľmi primitívny komentár typu: je to moc Disney. Predpokladám, že dotyčná osoba uvidela úvodnú scénu s nadpisom Gravity Falls, v hornom rohu televízora nápis Disney Channel, pozrel si prvých 10 minút, a potom nahnevaný vypol televízor, pretože nedávajú Mickeyho Klubík. Polovica videla jednu, dve, možno AŽ štyri časti (áno myslím presne teba) na Disney channel, aj to iba preto, že doma majú malých hnusných harantov, kvôli ktorým kanál beží. Pretože komentáre s jednou vetou mi vôbec neprídu, že dotyčný pozrel obidve série a všetky epizódy. V komentároch jasne vidieť, kto tomu čas venoval a kto nie. Gravity Falls je síce animák ale má príbeh, je to vtipné (samozrejme na to treba mať trošku iný vkus na humor, nie taký suchý a silený a lá Prima Cool) a má to i zaujímavú zápletku, ktorá nie je tak ľahko priehľadná. V dnešnej dobe málokto ocení animák a väčšina mu nedá šancu iba z princípu, že je to animák z Disney Channel. Tak potom aj vyzerá hodnotenie a komentáre dotyčných osôb. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Wendy Dippera donutí k tomu, aby jí ukázal jeho mateřské znaménko ve tvaru Velkého vozu (v angličtině Big Dipper). Tím divákům objasní, jak Dipperova přezdívka vznikla. Český dabing tento fakt bohužel nijak nezdůrazní. (lil7minmin)
  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)

Reklama

Reklama