Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Komentár píše 28 ročný fanúšik hororu, čierneho humoru a odporca komédii. Nepoznám lepší animovaný seriál, ktorý by v sebe zlučoval inteligentný humor a záhady. Postavy prejdú od prvej epizódy vývojom, aký by ste pri Simpsonovcoch čakali márne. Humor funguje niekde na hranici absurdna a detskej roztomilosti. Niektoré epizódy sú viac menej pre deti nevhodné svojou temnnou zápletkou no o to viac sa baví dospelý divák bez predsudkov voči veciam od Disneyho, pretože Gravity Falls sú u Disneyho kategória sama pre seba. Milujem tento seriál a teším sa ako si ho so svojimi deťmi pozriem ešte mnohokrát. 10 z 10 ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Hele mě to bavilo, sice je vidět, že to je cílené spíš na mladší publikum, ale troufám si říct, že i dospělé, co mají rádi animáky, to bude bavit. Ty části kolem záhad a díly, kde to mělo nějakou obsáhlejší linku byly opravdu super. Váhala jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec jsem dala vyšší hodnocení hlavně za druhou sérii. Takže za mě klidně 85%. ()

Reklama

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls možná působí prvním dojmem pro děti, ovšem není tomu úplně tak. Příběh je vynikající a celková zápletka je zajímavá, záhadná a nepředvídatelná. Hlavní záporák, což nebudu zmiňovat kdo, abych se vyhl spoilerům je vynikající a jeho soupeři, což jsou Dipper s Mabel musí čelit nebezpečí v záhadném lese, ačkoliv to jsou stále jen malé děti. Bohužel seriál pro děti přeci jen je a najde se zde pár věcí, které trošičku seriál kazí, jako například jedna naprosto zbytečná epizoda pro natažení děje a nebo to, že si Mabel shání kluka každých pár dílů. Kromě těchto pár chybek máme ale skvělý animovaný seriál, který patří mezi mé nejoblíbenější. 1. série - 8/10 2. série - 8/10 Celkový verdikt: 8,5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Okrem obráteného názvu seriálu si môžeme v znelke na konci všimnúť aj tajomný obrazec. Ide o trojuholník s okom uprostred - odkaz na spoločnosť Iluminátov - doplnený o ruky, nohy a Lincolnov klobúk. (unclejack)
  • Když se auto řízené Wendy a Dipperem dostane do jedné ze tří bublin vytvořené Billem, promění se v realistické verze sebe samých. Ztvárnili je Linda CardelliniJason Ritter – jejich dabéři. (lil7minmin)

Reklama

Reklama