Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

italka63 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda,... V polovině filmu jsem se rozhodovala, zda dále ztrácet čas. Ani ryba, ani rak, dlouhodobě nemastný , neslaný děj, záběry detailů tak dlouhé, až jsem začala tvůrce podezřívat z psychických výkyvů. Shrnuto - jedna hvězda Guy a Pattinson určitě též, druhá úplně závěrečná scéna a třetí rozlehlá, vyprahlá Austrálie. A už nikdy více! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Od skončení filmu (27.12) chroupu štěrk, z rypáku si tahám prachový koule a seru olovo. Tahle odysea prašnou Austrálií mi naložila víc, než valná většina filmů za letošní rok. V úvodu mě čapla pomyslná pazoura, hodinu a půl mě táhla změtí osudu a sraček, aby do mě v závěru vystřílela zásobník. Nekompromisní palba, jejíž hodnocení je jasnym odrazem inteligence českýho diváka. Už aby tu byl další "Twilight bestseller (s)hit", že jo? ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Parádny postapo "western". Kým John Hillcoat sa odtrepal do Ameriky a (minimalne mňa) sklamal CESTOU i ZEMOU BEZ ZÁKONA, režisér Michôd to roztočil pekne v klasickom austrálskom duchu (ROAD WARRIOR, PROPOSITION). Priznám sa, že som čakal niečo nudnejšie/umeleckejšie. Aj napriek dlhým záberom na krajinu či do tváre hlavného hrdinu sa toho pomerne dosť deje, prestrelky sú pekne drsné a minimalistické. Mám rád aj KNIHU PREŽITIA, Tulák je menej komerčný a poctivejší film... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film,i když pro někoho asi některými pasážemi muže být i nudný,ale pro mě to má hlavně tu vypovídající hodnotu kterou jsem si z toho vzal a to je ta se kterou docela souhlasím -lidé mají v sobě hodně zla ,které se asi nikdy nezmění a proto je dobré se možná přiklonit k věrnému psovi...:-) za mě 75 %.Jinak film hodně táhne ústřední dvojice a to hlavně Pearce,kdyby to bylo s někým jiným tak to bude o dost horší.Takže dávám čtyři hvězdy a doporučuji lidem co neočekávají nějakou akci ale spíš film co chce mít přesah. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná a povedených úvodních 12 minut samozřejmě k lepšímu dojmu nestačí. Mad Max je zkrátka jen jeden. Malinko jsem čekal, že by se mohlo povést to dávné kouzlo znovu oživit, ale marně. Guy Pearce jistě předvádí působivý výkon, jenže mě tenhle Tulák zase tolik nesedl. Přitom potenciál rozhodně měl. 40% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)
  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno