Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (134)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Tak tohle byla řádná kravina. Hlavní hrdinka si svým chováním tuhle nechutnou smrt doslova zasloužila. Příběh sice žádný, nicméně to se dá odpustit, protože tady šlo skutečně jen o to hnití. Co mi ale vadilo moc, byla dementnost postav. Odpadá mi maso, hnije mi kůže, padají mi vlasy a nehty a vůbec to neřeším. Nevolám sanitku. Nic. Hrdinka se sice sotva hýbe, ale šít umí perfektně. A to i rukou, kterou má přilepenou jen izolepou. To samé postavy kolem ní. Ona, uhnívající mrtvola, přepere dva mladé chlápky, kteří si v podstatě lehnou a nechají se umlátit. Tu jednu hvězdičku si vysloužili pouze maskéři. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hodnotím trochu alibisticky jako průměr, protože mi nedá neocenit originalitu a červoidní nechutnost snímku. Na druhou stranu, až se budu chtít čumět na nahý lidi, kozy, kundy a péra, tak si pustím nějaký výživný péčko, kde aspoň ty kozy nebudou malý, kundy zarostlý a a péra zplihlý. Pomalé tempo je vyloženě k hovnu, páč o atmosféře se moc mluvit nedá, obrovsky mě rozčilovaly kontrastní zvukové stopy, kdy jsem musel film sledovat s prstem na ovladači, abych slyšel těch pár dialogů, resp. neohluchl u hudbou podbarvených scén. I přes vyjmenované nedostatky rozhodně nemám po skončení z filmu shitózní pocit, takže jo, dávám zelenou se značkou humus v originálním balení. Prostě mladá ženská se rozloží v bytě zaživa, toť vše. 60% ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Herecky poněkud nevýrazné a některé snově metaforické pasáže jsem moc nežrala - ale ta neúprosně minimalistická kombinace klaustrofobního sevření v mezích trasy postel-koupelna, téměř absentujících dialogů, poměrně naturalisticky pojatého rozkladu a starých trauermaršů se mi pěkně nepříjemně zarazila pod nehty. Brr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Kanada....artová variace na jeho Mouchu (ta je zábavnější) a současně na Guinea Pig: Mermaid in the Manhole (řemeslně kvalitnější). Líná kamera sleduje osud dívčiny, kterou předčasně napadli červi a hniloba. Vcelku průměrná podívaná, kde se na můj vkus až příliš často blije. Ovšem 4.* dávám za krásně bizarní konec jakoby vypadlý z bizarních světů Cliva Barkera. Hniloba jsi a v hnilobu se obrátíš....ti Kanaďani jsou fakt ulítlí... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Holčina má problémy sama se sebou, svým sebezvárněním (socha), sebepojetím ve světě, se svým ztroskotávajícím vztahem, který už je jen o tom jednom, a v neposlední řadě se svým roz(od)padávajícím tělem. Jestli je to málo nebo moc, to nechám na každém. Mně Thanatomorphose připadá jako naprosto zbytečný filmový zářez. Jasně, zobrazuje to rozklad (lidského těla, společnosi, filosofické kecy bla bla), ale za mě je to jen rádoby hluboký film o něčem skandálním. Repulsion od Romana Polanského je zkrátka jen jedno a jsem tomu ráda. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama