Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 15
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

On tam Proctor celkem rychle trhl hlavou. Navíc Hood střílel od boku. Prostě ho netrefil, ale jistě to neměl být varovný výstřel... Šel Proctora odstranit, aby pomohl lidem v Banshee.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

KevSpa

Ten výstřel mi nepřišel ani trochu varovný... Za prvé proč by po Proctorovi střílel varovný výstřel ? :D  a za druhý čel tam očividně s tím, že ho zlikviduje a pak odjede z města... takže neměl jakýkoliv důvod střlet varovný výstřel. Chtěl ho prostě popravit.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

zigíš

Nebo se z něj vyklube brácha toho popravenýho nácka a zlikviduje je. Respektive takový byl jeho plán, než se je rozhodli zlikvidovat indiáni. :D

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

Já teda myslím, že ten výstřel opravdu měl být varovný, co se týká brusky, to už bylo po notné chvíli boje a Hood byl už jak smyslů zbavený. :-)

na příspěvěk reagoval dragon94

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

dragon94

SPOILER: To sice udělal, ale až po vypálení kulky, ten záběr jsem si pouštěl několikrát po sobě - včetně posouvání políčka po políčku, protože mi to přišlo úsměvné. Proctor trhne hlavou a zároveň Hoodovo rukou až po výstřelu. Říkal jsem si, že ten výstřel měl být tedy asi jen "varovný", ale potom přišla na řadu bruska či co to bylo a Hood vypadal, že to s ní myslí docela vážně. Ale nějak bych se v tom nevrtal, zaprvé bylo jasné, že Proctor neumře a zadruhé je to seriál a navíc Banshee, kde kamion usekne chlapíkovi hlavu a další postavy přežijou bitky na nože či sekyry. : )

na příspěvěk reagoval KevSpa, dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

Myslím, že Proctor prudce trhnul hlacou a tak ho kulka těsně minula.

Jinak dost mě bav Sugar a Jobe :D to s tím afrem bylo povedený :D

na příspěvěk reagoval (mOnkey)

warha

warha (hodnocení, recenze)

Ne nééé, ono to skončí vtom nejlepším! :D Další parádní díl, až se bojím, aby jim nedošla šťáva. Na konci očekávám další smrt, tentokrát to musí být z řad "bílých".

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

KevSpa

S tím už se dá souhlasit... já bych tento seriál rozhodně zařadil k áčkovým seriálům jako GoT, Temný případ, Breaking bad, Mad men, the walking dead (říkejte si co chcete, ale výsledky má a natočenej je taky skvěle), 24 hodin.... s tím, že Banshee je pro mě na samotném vrcholu.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

erased

Přesně tak, jiné seriály by si takovou zápletku nechali na několik dílů a jen to natahovali a uměle dramatizovali, za to v Banshee se s tím nepářou a prostě to vyřeší hned v jednom díle! Nádhera. BUDMO!

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

dragon94

ne, ale je tu plno komentářů, kde to spousta lidí zmiňuje. u mě je to naprostý áčko ten seriál. 

na příspěvěk reagoval KevSpa

erased

erased (hodnocení, recenze)

Kurva jak se toho do jednoho dílu mohlo vejít tolik? Každýmu jinýmu seriálu včetně všech temných případů a fargů by tolik nápadů, kulervoucí akce a děje zabralo půlku série. Tento díl je rozhodně vrchol seriálu hned vedle osmého dílu první série s legendární bitkou mezi Anou a Olekem.

na příspěvěk reagoval Eržik

Venom81

Venom81 (hodnocení, recenze)

Díl od dílu lepší a lepší !!! Brockova Ex tam sehraje ještě velkou roli !!!

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

tak mám za sebou fight Noly a Burtona. DO HAJZLU!!! To bylo jak z Berandalu. Taková brutalita, naprosto fatální náser!!! Ten Burton má fakt tuhej kořen, neuvěřitelný hovado. Choreografie jak z jiný dimenze. Sice jsem viděl lepší bitky, ale na seriálové béčko je to špička. 

na příspěvěk reagoval dragon94

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Zdravotní sestra u Proctora je Brockova ex, když už jsme u toho upřesňování :-) A bylo to docela očividné a také si myslím, že to ještě sehraje nějakou roli..

na příspěvěk reagoval pabulator

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

lmc

Myslím, že o Brock by Proctorovi nevadil ani tak.... jako spíš jestli si něco nezačne s Clayem.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

No tak sakra ale té Odette bylo opravdu škoda. To nemohli ještě pár dílů počkat. Její postava měla solidní potenciál.

lmc

lmc (hodnocení, recenze)

dragon94

Taky jsem si neuvědomil že je to manželka od Brocka :-) Spíš bych se bál toho, jak bude reagovat Proctor, až zjistí, koho je zdravotní personál občas uspokojuje...

na příspěvěk reagoval dragon94

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

"víš Sugare, po každý když si už myslím, že jsem na koni, objeví se něco, co mně opět posadí na prdel. Je to jako kdyby... Jako kdyby... kurva nevím."

"Cítíš se být zavřen. Lidi jako ty a já si budujeme vlastní mříže. My je nepotřebujeme. Lidi jako ty a já se dostáváme do míst, o nichž by jsme si nikdy předtím nedovolili říci, že se tam ocitneme a pak se slepě budeme ptát, kurva jak jsme se tam dostali?! Lidi jako ty a já mámě něco, co nemají ostatní lidi. Ostatní můžou žít život o kterém sní, ale my ne."

"Proč ne?"

"Protože jsme pouhý trestanci. Není nám to souzeno, je to tím kým jsme."

 

Tohle považuji za nejlepší výměnu dialogů celého seriálu. Omlouvám se za případné nesrovnalosti. 

zigíš

zigíš (hodnocení, recenze)

dragon94

:) souhlas, na druhou stranu Brock je takový ten ´nepravděpodobný přeživší´ seriálový charakter, na první pohled nemotora -sic- když jde do tuhýho disponující nejednou kvalitou a dovedností, ten bude s námi dlouho ..a je to dobře, je to dobrý polda, takový ten typ gothamského gordona :)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama