Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (283)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poctivá žánrovka s britským elegánem, který oprášil smoking, hlášky a zbraň a vydal se být zase jednou cool. Příběh neoslní ale ani neurazí, tahle hra stojí na postavách a ty se prostě povedly - November Man je šikovný, chytrý a hrozně fajn film. A takových je za ten rok překvapivě málo, tak si jich koukejme vážit. :) 4* (bonus points za luxusní teaser, který nestačí vidět jednou, ani dvakrát ale nejmíň desetkrát po sobě) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní netradičně zpracovaný nenudící akčňák, jemuž dal potřebné koule překvapivě takový slaďouš jakým je Pierce. Sedlo mu jak jméno Pítr, tak příjmení Deveró, doslova a do písmene. Krásná Olga mu neméně zdatně sekund(a)ovala, takže až na poslední menší sekec s výměnou, jenž jsem velkoryse prominula, neměl film chybu. Prostě příjemné oživení a docela nečekané, o to silnější filmový prožitek. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

A presne takto nejako to my 96%ni mame radi... Nekompromisneho oldschool Brosnana... nejaku tu jebacku k tomu... neslusnu mluvu... sem tam vtipnu hlasku a aj nejaku krv, ked uz sa striela, seka alebo reze... vela toho nechceme... fakt. Chceme sa len bavit... sadnut si...vypnut mozog...otvorit pivo a pekne krasne sa nechat vtiahnut do akcie a rozmyslat pritom, preco som sa nenarodil ako sirota...mozno by si ma nejaky ten zeleny mozog vsimol a vytrenoval by ma na agenta 00X ... chodil by som po svete...trtkal modelky...vozil sa na spickovych karach...bol by som vzdy dobre ohaknuty... mal by som prachy a povolenie likvidovat... to nam staci ku stastiu... toto...nejaky ten zvanec... sem tam sex a sme spokojni.... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je težký zachytit nějakej pořádnej akční kousek s třicetiletým čtyřicetiletým drsným týpkem, jak tomu bylo v tom nejsilnějším období devadesátých let, kdy jsme měli Slye, JCVD, Seagala a tak dále a tak dále... Najdou se světlý vyjímky jako třeba Adkins, kterej je i za tou čtyřicítkou vyjímkou tou nejsvětlejší, ale to je málo. Kdepak máme tu skvadru šesti, osmi hustejch chlapů, kteří nám denně servírovali pravý nefalšovaný akčňáky? V prdeli! Ač je to smutný, říkám - my chceme dědky! Jedním z nich je i Pierce Brosnan alias November man! Když chytne bouchačku do ruky, vždy to smrdí průserem, navíc u toho i mnohdy přemýšlí. K tomu nějakej ten zamotanej a napínavej příběh, dlouhonohou Kurylenko a máme záruku kvalitního filmu. A přesně o tomhle to je! My chceme dědky! My chceme dědky! 75% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

! Pozor tato recenze bude propojena s dalšími dvěma filmy. Měl sem pouhé tři dny, tři dny na to abych zhlédl tři filmy, se třema starcema kteří si asi něco chtěli dokázat, tři dny než mně Kevin Costner zabije, takže tady je recenze na druhý film! ---------- A hned ze začátku si vyjasníme jednu věc, aby bylo mezi námi jasno, Pierce Brosnana, sem nikdy jako agenta 007 neuznával a nebral ho, ale když došlo na filmy jako Exploze a Rozpoutané peklo tak sem chrochtal blahem, takže film ve kterém hraje CIA zabijáka, si u mně získává malé plus hned tímhle. Když pracujete pro CIA, tak očekáváte jistý druh profesionality od svých kolegů, jako že nebudou zbrklý, že budou uvažovat chladně a taky že si zachovají trošku lidskosti. Ale lidskost ve světě agentů CIA je luxus a to si agenti nemůžou dovolit a Peter Deveraux za to platí každý den od roku 2008 a platit ještě bude. Takže když jste mezi dvěma mlýnskými kameny, na jedné straně CIA kde je váš bývalý žák a jeden z vašich kamarádů ze starých časů, zatímco na straně druhé, člověk která se chce stát budoucím Ruským prezidentem Arkady Federov, který prostě za sebou čistí svoji minulost, takže se nebojí na vás poslat svoji nejlepší nájemnou vražedkyni. Takže každého spojence uvítáte ať už jde o pasáka který má víc cti než by jste si mysleli, zvídavého reportéra který chce Federova zníčit a nebo o mladou dívku, která si prošla několikaletým ponižováním, sexuálním zneužívání, fyzickému týrání a té dívce byla zabita rodina, takže ta dívka trpělivě čeká, čeká a čeká na chvíli kdy se bude moci pomstít. Ten den nastal, když se seznámila Peterem Deverauxem. Pierce Brosnan mně v jedné scéně naprosto šokoval a odzbrojil pač tohle sem prostě od něho nečekal a tu bitku s jeho žákem, sem si musel pustit třikrát, navíc film neskončil tak jak sem si původně očekával, takže tohle je čistá pětka . PS : Tenhle film je vítěz jedné výzvy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně v Moskvě, kdy Devereaux (Pierce Brosnan) likviduje agenty CIA z dodávky, používá po celou dobu pistoli zn. Sig Sauer, pouze v jeden okamžik, když střílí po řidiči dodávky, má v ruce pistoli zn. Glock. (JohnSmith)
  • Když se Peter Deveraux (Pierce Brosnan ) a Alice Fournier (Olga Kurylenko ) vloupají do bytu, Peter Deveraux otevře lednici, kde je možné si ve dvířkách všimnout českého piva Pilsner Urquell. (CrownThomas)

Reklama

Reklama