Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (243)

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadupaný kyberpunkový nátěr pocákaný krví z nepřeberného množství rvaček a přestřelek a zároveň tak trochu rodinné drama s jistým nádechem osudovosti. No a to všechno je řízlé detektivkou, která má takřka christiovské vyústění. Jo a taky se tu lidi dost často převtělujou. Sice to zní jak recept na pejskokočičkový dort, ale dokonale to funguje a to ve všech ohledech. Nebudu nic vypichovat, protože všechno je dokonalé, což dvojnásob platí i o castingu. 100% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kyberpunková sci-fi detektivka, která sice vizuální podobu velkoměsta budoucnosti dost okatě vykrádá z Blade Runnera (i když to udělalo asi každý druhý futuristický sci-fi) a v první polovině jsem s dějem trochu bojoval, ale minimálně od hardcore výtahové scény v pátém dílu už to byla téměř bezchybná jízda se sevřeným, slušně nepředvídatelným a náramně vtahujícím příběhem. Detektivní zápletka je poměrně složitá, ale ke konci se celá krásně a přehledně rozplete, zásadní akční scény jsou originální a příjemně drsné a záporáci velmi rozmanití a působiví (u mě vede asi slizký kníratý Asiat). A v hlavní roli můj čím dál tím oblíbenější drsný švédský sympaťák Joel Kinnaman. Jsem zvědav, jestli vznikne další série, ale i pokud ne, se zakončením této řady jsem dostatečně spokojený. S01: 80 % ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scifi Nářez servírující v 9 hodinách vlhký fanouškovský sen. Altered Carbon má vše, co by správný seriál mít měl a také splňuje nejpřísnější kritéria Sci-Fi žánru. Blade Runnerovský vizuál, Neo Noir detektivka, Cyberpunková atmosféra, Hardcore erotické scény ( O cecky, frndy dokonce i péra zde není nouze) a to nejhlavnější hutné a nepříjemné Gore scény. Hlavní hrdina Joel Kinnaman zahrál vše s grácií a sekundující mexická kráska Martha Higareda je skvělou třešničkou na dortu. Má to vynikající tempo, skvělé akční scény, pěkně dávkované zvraty, hezky zamotané story s více liniemi, které na konci zapadnou jako puzzle, skvělé záporáky a samotný zvrhlý svět je více než impozantní. Místy je to hodně fucked up a slabší povahy to nemusí zkousnout. Torture ve virtuální realitě, to nechceš! a bordel ve vesmíru, kde si zákazníci mohou vybrat ženu, muže či 7 leté dítě to jsem nezažil ani v exploitationech. Spokojenost v každém ohledu a jestli se ve druhé sérii budou věnovat programu, kde mrtví přichází zpátky k životu, aby našly své vrahy, tak se máme opět na co těšit. Jednička letošního roku! Highlight scény: Masakr ve výtahu, souboj s nahými klony, Lizzie v Akci. 95% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pochmurná scifi z budoucnosti lidstva, tak trochu ve vizuálu Blade Runnera, téma měnění těl, otázky, co je lidskost člověk, syrové, naléhavé, otázkou je, zda přemíra násilí a sexuálních scén nepůsobí někdy zbytečně samoúčelně rušivě, hlavní hrdina Takeshi Kovacs (Joel Kinman) vzpomínající na povstání proti nesmrtelnosti nemá chybu, stejně tak jeho smrtící sestřička Dichen Lachman, velký prostor pro sebe urvala mexická herečka Martha Higareda jako buldok detektiv Kristin Ortega, fakt schopná, nejen kočka pro fanservis. Série se celkově pohybuje spíše v akčním, než detektivním žánru, ale flashbacky umně udělané, nenudí a děj pádí jako splašený kůň. Seriál má rozhodně hutnou atmosféru, umí vtáhnout, docela bych se nezlobil na návrat do tohoto univerza... Třešničkou na dortu je pak James Purefoy jako zhýralý met Laurens Bancroft. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Deus Ex a Columbův případ v jednom. Námětu využili tvůrci do plna, takže tu jsme svědky hodně bizarních situací a příběh jako takový je ohromně zamotaný a paranoidní. Ovšem také zajímavý a napínavý, pln brutální nápadité akce a často zde i šikovným dialogem předhodí filozofické téma ohledně zde viděného způsobu života a (ne)smrti, takže divák může přemýšlet, jakou variantu by podporoval on sám. Herecky to táhne Kinnaman. Higareda je někdy prkenná a přehrává, dojem aspoň někdy ale vylepšuje vytasením svých antistresových míčů. I bez nich se ale jedná o povinnost pro sci-fi fanouška. Kdo jím není, mohl by mu tento seriál změnit názor. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Město, kde se seriál odehrává (Bay City), je původně San Francisco. (UncleMorty)
  • Termín „Reálná smrt“ označuje v seriálu událost, při které je zničen čip v zátylku člověka a znemožňuje tak přenést mysl do jiného těla. (Tomas_TM)
  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama