Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejblbější je zde to, že solidně nastavená kadence humoru vydrží cca do poloviny filmu. Poté už si musí divák vystačit s celkem nudným děním, které ke konci oživí cca 3 gagy a toť vše. Je znát snaha posunout demenci Harryho a Lloyda dál, což se v rámci vtipu místy daří, ovšem někdy rejža zajde moc daleko( viz scéna, kdy duo svítí v důsledku radioaktivního ozáření). Celkově je Návrat blbýho a blbějšího zhruba na stejné úrovni jako první díl. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. Když mi bylo 9 let, svlíkal jsem se u jedničky smíchem z kůže. Komu je dnes 9 let, bude se u Návratu taky smíchem svlíkat z kůže. Bohužel mně je dneska 30 a na vytáhanej xicht Jima Carreyho už prostě nejsem moc zvědavej, stejně jako na všechny vtípky fekálního typu. Ale abych jen nenadával, pobavila mě tragická rašple Turnerka (lucky bastard Micheal Douglas) a série opravdu povedených gagů, mezi které patří například parodická scéna na komiksáky. PS: Na začátku jsem si na fotce spletl Rachel Melvin s Emmou Stone, na jejíž šišlání jsem se pak ve filmu o dementech patřičně těšil. Suma sumárům nemůžu říct, že se Návrat nepovedl, jen můj mozek se jaksi za 20 let trochu posunul, což nelze říct o tvůrcích tohoto filmu. I tak je ale jednička o kus lepší. 65% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lloyd s Harrym jsou stejně trapní jako kdysi a ač se to zdá téměř nemožné, tak jsou možná ještě trapnější. Proto chápu, že vyznavačům inteligentního humoru se při sledování této dvojice zvedne tlak, zauzlují se jim střeva a někteří na protest zemřou, ale my prostí jedinci se bavíme. Vždyť obětovat 20 let života či kamarádovu ledvinu za vtipnou pointu dokáží jen skuteční fajnšmekři a těmi tito dva idioti rozhodně jsou. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se propadala studem, že na to koukám, ani jednou jsem se nezasmála. Zlatej Mortdecai, to byl sice průměr, ale člověk se u něj alespoň sem tam smál, zato tohle je naprostá sračička, která je k smíchu sama o sobě, ale vtipná není ani trochu. Trapné jako dlouhé ticho na prvním rande, z něhož je zjevné, že další nebude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této dvojce stranil. Melancholické návraty k legendárním dílům dopadají většinou až přes příliš melancholicky. Jinak je to ale u tohoto dílu, který se od prvního naprosto parádně oprostil. Horší je to ale už s humorem, který je častějc trapný, než-li vtipný. A to je popravdě opravdu co říct, protože Jeff Daniels a Jim Carrey tu hrají pořád stejný paka jako před dvaceti lety. Humor ale udělá sakra dost a jeden vtipný moment střídají dva horší, což je škoda, ale nic s tím neuděláme. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Pri scéne, kedy je kapitán Lippincott (Rob Riggle) zamaskovaný za predajný automat, neboli použité žiadne CGI efekty. Trvalo 6 hodín, pokým ho maskéri namaľovali presne podľa vzoru automatu. (Da_reba)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 86,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 169,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama