Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

tron 

všechny recenze uživatele

„Doprdele, to je tá najnudnejšia vec, akú som kedy počul.“ Hoci som bol na jednotke v kine a dobre si pamätám, že v temných 90. rokoch bolo len málo väčších hviezd než Jim Carrey, na dvojku som sa netešil. Nešlo o mizerný prequel. Dokonca nešlo ani o to, že podobný typ humoru mi už v tridsiatke nepripadá taký vtipný, ako v trinástke. Išlo o to, že Carrey a Daniels mi pripadali z fotiek z nakrúcania ako psychopatické hororové kreatúry a nie ako komické postavičky. Vo filme to ale prekvapivo funguje a väčšinu času som sa nezamýšľal nad tým, že obidvaja sú duševne chorí jedinci, ktorí by sa mali liečiť. Veľmi ma prekvapivo, že (napriek dvojhodinovej stopáži, blbému scenáru a desivým fotkám z nakrúcania) film obsahuje množstvo scén, ktoré ma rozosmiali (bicykel, tornádo, spievajúci nanorobot liečiaci rakovinu, adresa odosielateľa verzus prijímateľa, prebaľovanie, babička, syn zabitý na motorke, arašidové maslo, pes, vlak, takmer-upálenie, Harry v päťdesiatke so šokom zisťuje, že jeho japonskí rodičia nie sú jeho biologickí rodičia). Niektoré fóry sú zastarané a nevtipné (bitka s nindžami), ale nie je ich veľa. Najlepší film bratov Farrellyovcov od Niečo na tej Mary je. Ale faktom je, že ku koncu už sa to ťahá ako eidam v cesnakovej polievke. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Návrat po dvaceti letech se vydařil. Naštěstí film nešel ve stejných kolejí jako naše komedie "po dvaceti letech", které nejsou vtipné a už vůbec né dobré. Právě toho jsem se bál i u tohoto pokračování, ale je vidět, že za velkou louží si dají práci, aby pokračování bylo srovnatelné s prvním dílem. Dostal jsem slušnou dávku humoru a i toho humoru tak typického pro Lloyda a Harryho. Vydařené pokračování. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pokleslé zábavě, pokud zábavou je. Tihle dva vometáci však posunuli laťku trapnosti zase o něco výš a nutno podotknout, že už tehdy před dvaceti lety byla pěkně vysoko.. Byl jsem natolik konsternován, že přítomnost Kathleen Turner jsem odhalil až u závěrečných titulků. Paní Roseová je v takovém stavu, že pan Rose (budiž mu lustr lehký) by nyní juniora používal už jen výhradně k močení na rybu.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Jim Carrey a Jeff Daniels to udělali a výsledek je příšerný. Nemastná neslaná komedie s pár povedenými gagy, která skoro vůbec nedrží pohromadě, přičemž Vy si v polovině filmu už připadáte trapně za ty dva blázny, kteří účinkují v tomto silně nadhodnoceném snímku a také za sebe že tímto snímkem ztrácíte čas. Avšak občas pod vším tím nánosem let a trapnosti problýskne slavný "gumový ksicht“ Jimma Carreyho ale ani to film nezachrání na jeho hroutícím se piedestalu. Dumb and Dumber To je filmem, který měl raději zůstat v hlavách tvůrců či vzniknout jako seriál jelikož duo Carrey a Daniels už celovečerní „blbější“ film neutáhne. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pro někoho emocionální bomba a nostalgický návrat dvacet let starých oblíbenců. Což jistě podtrhnou finální titulky s fotkami z prvního dílu. Ovšem pro někoho komu se jednička moc nelíbila, tak těžko ocení nostalgickou strunu. Dvojka až příliš okatě přehrává všechny vtipy z jedničky. (Znovu: Pro někoho nostalgie, pro druhého nuda.) Carrey i s vráskami je stále stejný jako před lety. Nechybí i pejskovní auto a fekální humor se pozvedl na další úroveň. Zvláštní, čekal jsem, že se u dvojky pobavím víc s tím, že po dvaceti letech jistě tvůrci přizpůsobí humor dnešní době. A vlastně je to i pravda, oproti vanilkové verzi je tu mnohem více nechutného a záchodového humoru. Což možná přizpůsobí humor dnešní doby, ale bohužel to neznamená, že je to automaticky vtipné. Příběh u road-trip komedie bych nehledal, takže scénář je v pořádku. Ale pro mě to stejné jako jednička. Příliš dlouhé, nudné a bez humoru. Leda poslední scéna je docela vtipná, což platilo i u několikrát zmiňované jedničky. (40 %) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Dňa 15. júna 2017 Ministerstvo spravodlivosti Spojených štátov amerických vznieslo obvinenie, že peniaze použité na výrobu filmu boli ukradnuté z malajzijského vládneho investičného fondu. Red Granite Pictures popreli, že by vedome prijali ukradnuté peniaze. Prokurátori tiež podali na federálnom súde sťažnosť na prepadnutie práv, aby sa zmocnili vlastníckych práv k filmu, ako aj práv k filmu Ocko je doma z roku 2015. Red Granite neskôr zaplatili 60 miliónov dolárov v mimosúdnom vyrovnaní. (Arsenal83)
  • Jim Carrey väčšinu svojich scén v psychiatrickej liečebni na začiatku filmu improvizoval. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama