Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Komunisti tyto filmy do televize i do kin pouštěli, tak jsem na ně zvyklý. Termín bláznívá komedie těmto typům filmů absolutně přináleží, proto zde opravdu nemá cenu bazírovat na nějakém umění nebo hereckých výkonech. Kdybych tento film viděl poprvé až nyní, zřejmě by mé hodnocení bylo jiné. Jsem na tyto typy filmů ale zvyklý odmala a jako kluk jsem se u nich vynikajícně bavil. Nevím, proč bych nemohl dát čtyři hvězdy. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky jsou sice trapňoučké jak z mateřské školky, avšak naštěstí je převyšují ty lepší. Italové si zebe taky dokážou udělat slušnou prdel (pracovní morálka na samém počátku) a servírují zde mnoho dalšího-krásná dceruška, nebo posedlost televizí. Dříve jsem se u toho bavil více, ale i dneska se to dá řadit mezi zlatou klasiku. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Tahle vykutálená série mi k srdci dvakrát nepřirostla. Mám pocit, že humor Paola Villagia staví na rovnici "čím absurdnější blbost, tím lepší". Vede to k takovým těm naprostým negacím okolí a výsměchu všeho, co Fantozzi dělá, i kdyby to mělo být třeba jen pokrčení rameny. Nehledě na to, že se některé scénky v jednotlivých dílech až nepřiměřeně opakují (viz. Fantozzi "hubne" prakticky identicky jako v prvním díle). Tyhle první části série ale mají nespochybnitelnou výhodu a to relativní nápaditost. Když došel hlavní arzenál, Villagio v pozdějších dílech převrátil původní myšlenku do přehnaných výšin. A proto je Fantozziho humor v posledních letech nesmyslně brutální a především nechutný... Ale nikomu neodpírám. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem ho našel-film na který mám šikovné vzpomínky z dětství. I po tolikati letech mě dokázal rozesmát a myslím, že se jedná o super originální vtipnou a dnes již historickou komedii. Ać by se mohlo zdát, že scénky jsou na sobě nalámány a la Kameňák, tak jsou tyto jednotlivé scény alespoň komické a mile udělány. 7,5/10 ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film poprvé viděl před 20 lety v kině (kruci, to to letí), málem jsem se počůral, jak jsem se smál... Já vím... poslání filmu: 0; umělecký přínos: tak nic; režie, střih, kamera atd. taky žádná sláva... Ale lidi, teď.. po mnoha letech jsem jej viděl nedávno v TV znovu.... a já se zase smál a hlavně bavil a relaxoval a bylo mi dobře. Ten film je zábava, tak své hlavní poslání vlastně splnil, tj. pobavil.. A když píšu tyhle řádky, vybavuje se mi přitom anticyklista Fantozzi (některé gagy s cyklovýletu byly převzané z geniálního francouzského filmu Cvokové) a cukají mi koutky, chvěje se mi bránice a je mi dobře. A to je dobře :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama