Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Stará, leč zábavná komedie. Rád bych ještě viděl u nás neviděný díl. Tento film je vlastně již trojkou, třetí film o Fantozzim. a dohromady jich bylo natočeno celkem 10. (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

waits 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou jak vystřižené z komedií pro teenagery, včetně prdění a ran do hlavy, některé jsou zase zkratkovitými verzemi nápadů Bennyho Hilla. Film je průhledně pitomý, ale najdou se momenty, které mě rozesmály (opička, cyklistický závod, plavba lodí). Fantozii v povedeném dabingu Stanislava Fišera (tak to má být, žádný Vinetou) bere svůj osud s nadhledem, ale, stejně, když se to vezme kolem a kolem, je to vlastně spíš smutný film. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jednu povedenou scénu s televizí a ovladačem a ta druhá za další pár ucházejících gagů. Jinak je to víceméně bída, která ničím neoslní. Rozhodně nejde o film napěchovaný humorem od začátku do konce. Vtipnou komedii (i podobou „taškařici“) si opravdu představuji jinak. Další dílek do mého filmového vzdělání je ovšem doplněn a já alespoň vím, že se zbytkem filmů z téhle série nemusím ztrácet čas. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia, ktorá neponúkne veľa deja, ale iba tony gagov a vtipov. V 80tych rokoch to muselo byť určite božské, no teraz mi kopu gagov pripadalo trápnych, ale veľa z nich ma potešilo ( po prvej jazde na bicykli alebo na odtučňovacej kúre). Herci tiež neboli bohviečo, no ani som to od nich neočakával, aj keď Paolo Villaggio vie byť dobrý komik. 70%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš povedených předchozích prvních dvou dílech se Paolo Villaggio po delší době vrátil k postavě účetního Huga Fantozziho, vyvaroval se všech předchozích chyb a natočil snad nejlepší díl celé série. Ucelené scénky s Fantozziho života jsou nezapomenutelné a troufám si tvrdit i nestárnoucí. Gagy se střídají jeden za druhým a divákovu bránici nenechají jedinou vteřinu v klidu. Šampion v přepínání televizních kanálů dálkovým ovládačem v domě, cyklistický závod, údržba lodě a střelba z brokovnice na pohyblivý cíl, nápis na obloze, atd, atd. Komediální snímek u kterého divák zapomene na veškeré trable a výborně si spraví náladu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama