Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (301)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, taková mrdka aneb selátko neodkvičelo daleko od chléva. Papá, bulvární rádobybavič slaboduchých smíšků, egoista a nebetyčně trapný kokot, synátor, bulvární rádobyinformátor slaboduchých čtenářů, kokainista a prvotřídní huhňavý debil. Jo, degeny se holt nezapřou a kdo má jiný názor, ať mi vylíže Primu s Novou. Myslím však, že co se týká tohoto škváru, jste všichni kapku vedle. Pavča totiž ve své redakci, obklopen kohortou šeredných, hloupých a obdivně kvokajících pipek, vymyslel na svůj ubohý kvokcient překvapivě ďábelský plán! Zdánlivě negativní píár je pro tupou hyenu taky propagace, Klusák tedy poslušně naklusal a náš mrchožrout si jen veřejně a sebestředně načechral peří na milníku s nápisem Tijuana, přičemž do veřejnoprávní televize vyzvracel své patonázory, o nichž je neochvějně přesvědčen, že jsou kůl. Tvrdí mu to přeci denně celý hřad. Vsadím se, že teď leží vepřově rozvalen doma na sedačce a slastně si sahá pod své nechutné panděro, protože udělal z ČT bulvární médium. Tomu bezradně přihlíží evidentně nešťastně vdaná paní Novotná mladší, u níž je s podivem, že to hloupé bezskrupulózní prase ještě v noci nezadusila polštářem a nezkásla Super.cz za práva na exkluzivní fotografie. Ale co. I celebrity bulvár milují a tento dokument to jasně dokazuje. Nechat se totiž dobrovolně fotit vymaštěnou, rádobyexcentrickou pičou a Pavlovou pravou rukou, která už dávno měla místo na Plese v opeře létat nad kukaččím hnízdem, za tím bude něco víc, než jen absence zdravého, selského pudu sebezáchovy. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bulvár nikto nečíta, nikto ho nesleduje, tak potrebuje dokument, aby sa trošku spopularizoval. Vít Klusák tu predstavuje jednu sympatickú pozérku s imidžom prerostlej školáčky, ktorá ten ubohý bulvár už dlho robiť nebude, pretože má až priveľké cítenie pre veľké umčo a má vznešenú mluvu. Hlavnou hviezdou a sprievodcom nahliadnutia do zákulisia bulváru je samozrejme Pavel Novotný, ktorý však nič nové či zásadné neprezradí. Takže si z tohto zadarmo urobil svoje promo video. Najlepším momentom je jeho rozhovor s Kristelovou, ktorá mala priam nutkavú chuť dačo vyfajčiť. Dělníci bulváru dopadli presne ako "šokujúci" titulok. Veľké haló okolo prázdna. Dopič*, nemám tu slovo Rom ani Facebook. Nič som sa nenaučil. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nedotažený (chtěl bych vědět víc o fungování bulváru jako takového i o samotném Novotném, který je poměrně fascinující figurkou), ale přesto výživný dokument, který podle mého názoru nepřímo pokládá jednu stěžejní (i když patrně neřešitelnou) otázku, a sice, kdo že je vlastně ten "největší" póvl - bulvární novináři, "celebrity", o nichž píší (Kristelová se tady předvedla vskutku dokonale), nebo ti, kteří ho pravidelně a s velkým zaujetím čtou a sledují? Btw Novotného opravdu nemám rád, ale jeho image otevřené a "nepokrytecké" amorální cynické hyeny, která vydělává horentní sumy peněz na lidské nízkosti, slabosti a ubohosti (takže vlastně podobně jako to dělají třeba drogoví dealeři, majitelé "výherních" automatů aj.), je pro mě stejnou měrou opovrženíhodná i přitažlivá. 70 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1) Klusák je manipulativní přemoudřelý lumík, který už dávno ztratil soudnost a jeho snaha ptát se ožralého majitele bulvárního plátku, jestli by pro lid nebylo místo čtení bulváru lepší uspořádat nějakou tu vzpouru, není to už ani vtipné, stejně jako záběr na devět zapnutých robertků. 2) Považuju za značně důležité pro správné uchopení filmu vidět díl Hydeparku s Pavlem Novotným, který dost jasně ukazuje, že Klusák už dávno ztratil ambice natáčet dokumenty, místo kterých natáčí dlouhometrážní ekvivalenty reportáží tv nova, jen s rádobyhlubokým výrazem, jaká to škoda, po českém snu sklouznout do takových odpadů, ale alespoň to není tak brutální, jako u Dobrého řidiče smetany. 3) pokud si odmyslím zcela zbytečné scény a mou stupňující se averzi vůči klusákovi, byl by to dobrej dokument se zajímavou osobností, takhle je to prostě jenom smutnej průměr, který je sám MNOHEM větším bulvárem, než většina článků na Extra.cz. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Agresivní manipulátor Vít Klusák versus beránek v kůži vlčí Pavel Novotný .. takhle nějak naopak mi tenhle dokument o zlém bulváru vyzněl. Hlavní hvězdou se stává amorální hyena Novotný, který zároveň dokazuje, že to má v hlavě víc v pořádku, než těch milion sedm set tisíc lačnících po bulváru denně. Těšil jsem se, že stejně jako Šmejdi tak i tady se kopne do nějakého vosího hnízda, ale nestalo se .. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díky reakci svého okolí se rozhodla Kateřina Kristelová na sociální síti Facebook komentovat scénu s Pavlem Novotným. Zkráceně se vyjádřila v tom smyslu, že o kameře samozřejmě dobře věděla, k odvysílání svých záběrů dala svolení a že šlo jenom o hru, která jí živí, ale není ji možné brát vážně. (Olík)

Reklama

Reklama