Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Nemám rád komedie, které se snaží být vtipné za každou cenu. Problém filmů s Fantozzim je právě v absenci kontinuálního děje, který by směřoval odněkud někam. Chápu, že tyto filmy jsou pro pobavení a nemají za cíl přinést filozofická moudra. Přesto - tento druh humoru je prostě přitažený za vlasy, Fantozzi ze sebe dělá hňupa, který každému jen podlejzá... Neznám v reálu jediného člověka, který by se takto choval. Vytvářet z každé situace uměle vtip, tomu se pak už ani nedá zasmát. Pro mě nestravitelné i za deštivé neděle, dokonce bych to nebral na DVD, ani kdyby mi za koupi ještě zaplatili. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vlastně paradoxně ke druhému dílu celých řad filmu o Fantozzim jsem se dostal až teďka. Pro mě je stále vrchol první díl a jeho fotbal či stavění stanu. Co je vidět, že podobné scény se stejným podtextem jsou i zde. Jo Paolo je skvělý, ale já si na dabing Postráneckého moc nezvyknu. Stanislav Fišer to byla úplně jiná liga. Bohužel ČT už absolutně rezignuje několik let tyto italské komedie dávat a tak nezbývá než DVD .Je zde stále vypravěč, který zvedne gag do lepších rozměrů, než ve skutečnosti je. Není to taková švanda, spíš to v klidu projedu, na pár kousků člověk se pousměje, ale je pravda, že je už člověk starší a dřív se řezal smíchy a dneska už je to jiná. Jinak je zde stejný ansámbl herců. 55% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování Fantozziho. Opět mě bavil hlavní herec. Zaujal ze všech herců nejvíce. I příběh byl o něco lepší než v jedničce. Komediálních scén zde bylo dost. Film měl větší tempo než v jedničce. O kousíček je to lepší, ale čtvrtou hvězdu dát nemůžu. Pořád mi toho dost chybělo. Ale zábava to je. Hodnotím na 69% = *** ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší účetní. Né že by se ve filmu nevyskytovala spousta nevtipné vaty, ale vynahradí to geniální scéna v lese, kde se hon na zvířata změní v samohonku, a pak křtění lodi, kdy si komtesa zahrála poněkud netradiční kuželky a prokázala, že italský kardinál je vše jiné než flegmatik, protože ho dokáže k nepříčetnosti rozzuřit i taková maličkost, jako je ztráta malíčku (u ukazováčku bych to chápal). PS.: Snažil jsem se přidat následující zajímavost k filmu Křižník Potěmkin ve zdejší databázi: "Podle Fantozziho je tenhle křižník Koťomkin neuvěřitelně pitomej film!". Už je to půl roku a dodnes mi ji neschválili :( ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych druhému tragédovi Fantozzimu měl dát 3 hvězdy, jsou to spíš scénky pospojované k sobě, než plnohodnotný film s příběhem. Ale za to, že mi prodloužil život a vyplavil neuvěřitelné množství endorfinů, dávám víc. Opravdu jsem často řval smíchy, a u kterých komedií se vám to dnes stane?! Počet trapných a průměrných gagů je tu podle mě menší, než těch výborných a některé scénky se dostávají až do metafyzických oblastí humoru. Poprvé jsem viděl film asi někdy v dětství nebo dospívání s dabingem v televizi. Protože jsem se od té doby naučil italsky a žil nějaký čas v Itálii, pustil jsem si jej nyní v originále a zážitek se znásobil. Některé slovní hříčky se nedají dobře přeložit a pokud znáte italskou povahu, vidíte jak si s ní Fantozzi pohrává a paroduje. Filmoví fajnšmekři ocení, že Fantozziho šéf pouští zaměstnancům umělecky hodnotné filmy. Jenom mě mrzí, že nedorazil avizovaný československý film s německými titulky a místo něho museli zaměstnanci vidět již poněkolikáté Křižník Potěmkin. Zajímalo by mě, který náš film by jim pan ředitel pustil. Podle všeho to vypadá, že v sedmdesátých letech v Itálii vnímali československé filmy jako artové. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)
  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno