Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Videa (29)

Trailer

Recenze (450)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Nic moc a to říkám jako fanynka, co dává většině marvelovek (až na nějakou tu hulkovinu) plný počet. Jak nesnesitelné to tudíž musí být pro člověka, co do tohodle universa není připojený za pupeční šňůru si ani nedokážu představit. Přitom těch pár dílů, co se vydařilo, stojí opravdu za to. Problém je, že je dokážu spočítat na prstech jedné ruky. Dokoukávala jsem víceméně z povinnosti a uznávám, že závěrečné dva díly konečně ukázaly, co ze seriálu mohlo být, kdyby ho někdo nepsal většinu času v polospánku. V předposlední epizodě se objevila snaha o trochu psychologie, která jakž takž zachránila ehm wtf twist, když se po událostech v Kapitánu Amerikovi začalo překombinovávat ještě překotněji než dříve. Finále pak bylo úplně parádní, ačkoliv akce tu asi nikdy nebude stát za moc, ale především konečně fungovaly do té doby otravné vtipy a s podobnou dávkou nadsázky by se výrazně zvedal každý díl. Nejde jenom o to, že Jackson přišel na scénu a zahláškoval, po prozívané sérii jsem se opravdu upřímně zasmála. To ovšem nic nemění na tom, že cca pět povedených dílů z dvaadvaceti mě na další sérii nenaláká. P.S. Kdyby měli alespoň koule na to zabít jednu jedinou otravnou postavu...fňuk. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot dokázal, že je vcelku snadné, vzdát se televizního looku. Seriály tedy mohou být i "filmové", když chtějí - po Whedonově odchodu z režisérské sesle to však teď už bude jenom horší... Kéž by si to i nadále zachovalo stejně vysokou laťku třeskuté zábavy, která je vlastní také MARVELovským celovečerákům! ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Nakonec mi to nedalo, a přestože jsem dvakrát show z watchlistu dropnul, nakonec jsem dojel zbylých 15 episod v jednom velkolepém víkendovém maratonu. A narozdíl od Arrow to nepovažuju za úplně ztracený čas... Prvotní důvod, proč jsem se přestal kdysi dívat, ovšem až do konce nepominul - provázanost s Avengers je pramalá, alespoň pokud jde o fyzickou přítomnost Avengers, Asgaarďanů nebo čehokoliv filmového obecně. Nicméně seriál postupně získává jakousi vlastní tvář, asi bych to přirovnal k trošku dražší staré Star Gate. Zázraky na počkání, nemožné do další episody. Občas náznak zajímavé zápletky, nebo vtipné hlášky, některé postavy jsem si i celkem oblíbil. Je ale nutné smířit se s všudypřítomným patosem a jistou sterilitou v zobrazované akci, což ovšem je pravděpodobně záměr. Nejvíc jsem trpěl u závěrečných episod, když se objeví Hydra, stát se to tak o pět episod dřív, nedokoukal bych potřetí. A to by bylo chyba, protože v poslední episodě je kromě Samuel L. Jacksona k vidění i jeden z nejvtipnějších konců hlavního záporáka ever, a jen kvůli tomu to za těch poctivých 7/10 stojí... ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jako rádoby zapřísáhlý odpůrce téměř čehokoli od Marvelu jsem čekal katastrofu, k mému překvapení se mi však na disk dostal jeden z nejsvižnějších seriálů poslední doby. To sice neříká ani zbla o jeho celkových kvalitách, avšak na tvorbu Josse Whedona, třebaže zde převážně pouze produkční, znovu nezbývá, než pět chválu. Agenti jsou totiž splněným televizním snem každého fanouška dnešních blockbusterů - jsou akční, vtipné, hrají si na to, jak jsou chytré, a prostě mají šmrnc. Snad jen ty postavy to chtělo lepší, kromě dvou mladých Britů a jedné dámy v květovaných šatech totiž není vůbec o co stát, a to ani v případě samotného oživeného hlavního hrdiny, jehož kamenná hláškující tvář sice bavila ve vedlejší roli, ale na hlavního tahouna děje i vtipu prostě nemá. Samozřejmě, co se toho samotného děje týče, ideální stav na sledování je čerstvě po lobotomii a jeho drtivá většina je dle nálady buď k pláči nebo k smíchu, jenže jak už jsem zmínil, to nezávazné a (většinou) nezávažné popcornové pojetí mu dává šťávu, která mnoha slibným sériím chybí. Dojmy z druhé série by nicméně nemohly být rozporuplnější. Nové přírůstky do SHIELDu jsou ještě horší než všichni jeho původní členové, dokonce i mí oblíbení Britové a Reina prošli tak drastickou změnou, že jsem je nepoznával. A pak je tu ten posun od poměrně civilního pojetí k tupým X-menovským mutantům! Přestože se mi prakticky každý jednotlivý nový aspekt Agentů příčí, výsledek díky neskutečnému dramaturgickému zlepšení a ději nabírajícímu na obrátkách funguje a hlavně baví. A to i přestože se spolu s tím ztratila ta nezávazná svižnost, která mě oslovila v první sérii. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na Agents of S.H.I.E.L.D. som sa tešil už od prvého oznámenia, a vyplatilo sa. Pilot vás vženie okamžite do efektnej a dynamickej akcie, ktorej spracovanie je v duchu tích najkvalitnejších amerických seriálov na prakticky filmovej úrovni. Následne sa v krátkosti zoznámime s jednou z vedúcich postáv, agentom Wardom, aby sa na scéne znenazdajky objavil Clark Gregg alias agent Coulson, v sprievode dvoch elegantných hlášok z kategórie "na nezaplatenie". Celý pilot sa drží jasného sci-fi nádychu, klasicky komiksovo ladeného príbehu, ktorý nadväzuje nielen na Avengers, ale aj tretieho Iron Mana, Wedonových hláškovacích postáv a... akcie, akcie a ešte raz akcie. Trochu mi tam chýbalo niečo aspoň o kúsok hlbšie, ale predsa len je to iba pilot, takže uvidíme neskôr. Zatiaľ zdravých 80% "Don´t touch Lola!" Záverečné zhodnotenie: Úvod seriálu bol skvelý, ale takmer po celú prvú polovicu sa kvalita menila epizódu od epizódy, čo mnohých odradilo. Zatiaľ čo tie horšie epizódy boli slabé a nanajvýš priemerné, niektoré boli naopak veľmi originálne, zaujímavé a silne atmosférické (ešte teraz si pamätám na istý hororový moment alebo hranie sa s časovými líniami v jednom diely). Príbeh sa viditeľne vyvíjal a odrážal aktuálny trend marveloviek - náväznosť na druhého Thora priniesla viac fantasy prvkov, druhý Cap naopak konšpiračné ladenie a príklon k špionážno-politickému thrilleru s vnútorným nepriateľom a globálnym rozvratom. Práve táto časť bola jednoznačne najpôsobivejšia a od polovice seriál konštantne kvalitatívne šplhá hore (a občas kráča míľovými krokmi). Záver je silný, perfektne vygradovaný a v poslednej časti finálovej epizódy srší skvelým humorom. Takže nakoniec, aj po mnohých pochybách, výborné. Stále je však čo zlepšovať a som zvedavý, čo si pre nás pripravia do druhej sezóny. 85% ()

Galerie (2 604)

Zajímavosti (678)

  • Keď mimozemský strážca skenuje tvár Daisy (Chloe Bennet), obrázok na skeneri je v odlišnej pozícii než spôsob, akým stojí Chloe Bennet. (Pat.Ko)
  • Ve třetí epizodě první řady se objevuje prvek Gravitonium. Tento prvek má atomové číslo 123 a atomovou hmotnost 308. Obě tato čísla jsou vyšší než u kteréhokoliv prvku z Periodické soustavy prvků. (Hal_Moore)
  • Tento seriál sa odohráva v Marvel Cinematic Universe. Podľa časového priebehu by sa mala táto séria odohrávať po udalostiach filmu Avengers: Nekonečná vojna (2018) a počas filmu Avengers: Endgame (2019). Avšak udalosti z týchto filmov sa v seriáli neuznávajú, najmä rozpustenie polovice populácie by nemalo byť spomenuté. (Pat.Ko)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama