Reklama

Reklama

Jing cha gu shi 2013

  • Hongkong 警察故事2013 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) hodně obětoval. Vždycky byl příliš zaneprázdněn pronásledováním zločinců, než aby byl otcem své dcery Miao (Jing Tian). Po letech se s ní znovu setkává a seznamuje se s jejím snoubencem a zároveň majitelem klubu Wu Jiang (Liu Ye). Plány na večer s dcerou vezmou za své, když je celý klub zajat jako rukojmí. Co bude muset Zhong obětovat tentokrát? (kyrysar)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (51)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední přírůstek do rodiny policejních story Jackieho Chana jede opět v duchu nové a již mnohem starší tváře bývalého hongkongského třeštidla. Ve své podstatě levná a až komorní jednohubka nenabízí žádnou šťavnatou akrobatickou jízdu, ale pokouší se jít cestou akčního dramatu s citově vypjatým finále. Zjednodušující a předvídatelný konflikt mezi povinností a vlastním zájmem, tedy středobod veškerého dění, mne nijak nepohoršil. Patří totiž ke klasickému a nezávadnému klišé svého žánru, a to zcela nezávisle na tom, zda jsme v Číně nebo třeba v USA. A i když je tu Jackie Chan už viditelně opravdu starej a evidentně se nechce pouštět do žádných větších akcí, pořád by chtěl všem vzkázat, že ještě není na odpis, už to ale bolí. Jeho zápas v kleci s šampionem MMA byl přesně takovým mile dojemným výkřikem. Důstojné završení celé série trochu kazí jen poněkud zmatené a místy trochu nepatřičné flashbacky, které mají pošmourný příběh zřejmě trochu oživovat. Klidně bych je i oželel a víc si pohrál s akcí v uzavřeném klubu. Přesto však pohodová čtyřka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Pár filmů, zejména těch starších jsem s J.Chanem viděl a moc se mi líbily. Po dlouhé době jsem zkusil něco nového s ním. No, rozhodně nemůžu říci, že jsem zklamaný a že jsem se nebavil, ale zase to není žádná velká bomba. Ve filmu se furt něco děje, občas menší akce atd, není moc záživné, nemá to tempo. I akční scény by mohly být pestřejší. Víc soubojů bych uvítal. Ale souboje přesto byly dobré i akční scény. Jackie Chan měl vážnější roli, celkem mu to i sedlo, ale přesto to mohlo být celé lépe podané. Ostatní herci ušli, ikdyž hlavní záporák mě vůbec nebavil. Většina aspektů mi přišla nedotažená do konce. Alespon jsem z toho měl takový pocit. Další věc, která mě vyloženě štvala, byla tendence si představit nějakou scénu co by se mohla stát, pak se to vrátilo zpět a nastala jiná skutečnost – takových scén zde bylo moc. Hudba byla taková normální. Musím pochválit závěrečnou pointu či rozuzlení. Trochu to mohlo být předvídatelné, ale i tak se mi to líbilo, což ještě víc zlepšilo můj celkový dojem k tomuto filmu. Takže to přeci jen je lehce nadprůměrný snímek, který aspon na to jedno shlédnutí pobaví. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pokračuje v ochotném prostituování se pro ideologické potřeby pevninské Číny, tentokrát dokonce zaprodal nejen sebe, ale i svou nejslavnější filmovou sérii a jejího ikonického hrdinu. Chan Ka Kui stejně jako jeho představitel prošel vymazáním paměti i identity, přijal mandarínské jméno Zhong Wen a stal se z něj čínský superfízl. "Police Story 2013" je grandiózně směšná nepokrytá agitka čínských pořádkových složek, kde se do kýčovitých výšin vyzdvihuje oddanost policistů chránit každý jeden lidský život a až fanaticky se držet předpisů. Na to je pak naražený nesoudně překombinovaný scénář, jehož autor evidentně pilně nakoukával sérii "Smrtonosných pastí" (hlavně trojku a čtyřku) a zkoušel její půdorys naroubovat na jekýsi pseudo "Rašómon" - výsledek je ještě absurdnější než daná kombinace zní. Přitom druhé spojení Jackieho Chana a Dinga Shenga vzbuzovalo po bravurním "Malém velkém bojovníkovi" nemalé naděje. Jediné, co lze ocenit, je až drzá svobodomyslnost s jakou scénář pomocí soustavy flashbacků zavdává k tomu, aby se do vyprávění primárně zasazeného do jediného interiéru daly navíc nacpat arénové souboje, automobilové honičky a náznak parkourové akce, které ale nemají s hlavním dějem vůbec nic společného. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč jsem Jackiemu Chanovi dal šanci zrovna v nejnovějším díle akční série, ze které jsem ještě neviděl jediný díl, ale ani trochu toho nelituju. Kdovíproč jsem si sice vysnil lidštější a uvěřitelnější příběh, kdežto film se v různých chvílích blíží spíš hi-tech Die Hard se zápletkou jako od Chan-wook Parka, avšak Police Story 2013 má jak spád, tak i napětí, a povedená akce zároveň postrádá akční rozjuchanost Chanovy obvyklé tvorby, takže jsem s tím zběsile a přitom nějakým způsobem přehledně sestříhaným výsledkem naprosto spokojen. A to tak, že rád dám šanci i předchozím dílům série. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jestli fanoušci tímto filmem očekávají návrat Jackieho Chana, nebo stejnojmenné akční klasiky, raději by tento kousek měli vynechat a pustit si z nostalgie všechny tři respektive čtyři předchozí díly. Velice špatný a nevýrazný snímek, který ukazuje, že nám Jackie nezastavitelně stárne a ani nezkušený režisér mu nijak nepomáhá. Prakticky žádná akce, ani zajímavý příběh, to celé v utahané, skoro dvouhodinové stopáži. "New Police Story" docela zdárně dokázala navázat na úspěch původní trilogie, ale tento díl bych z celé série raději vynechal a zahrabal ho někam hodně hluboko Chanovi obrovské filmografie. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu použil Jackie Chan hrubú silu pri rozťahovaní oceľového drôtu, ktorý sa mu zaryl do dlaní a spôsobil mu krvácanie. (jackie88)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Rescue“ nazpívali Jackie Chan a Sun Nan. (Rominator)
  • Zhong Wen (Jackie Chan) používá mobilní telefon Samsung Galaxy S IV. (Claude Speed)

Reklama

Reklama