Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna originální, ani bůhvíjak nečekaný, nicméně stále velmi intenzivní film, skvěle oscilující na pomezí intimního minimalistického dramatu a velkolepého akčního thrilleru. Ženské postavy vesměs výrazně silnější, než mužské (což vzhledem k Jodie Foster na režisérské sesli překvapí jen málokoho) a celkově velmi příjemný adrenalin, který dává vzpomenout na Telefonní budku.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jodie za kamerou má režijní ruku pevnou, Julia a George před kamerou jsou sehraná dvojka i když Geroge dostává mnohem víc prostoru a víc si to užívá, příběh má spád, nechybí mu lidský rozměr. V podstatě by se dalo říci, že všechno klape a funguje jak má, že tahle Hra peněz má samá pozitiva a jistoty. Přesto to, překvapivě, jako celek zdaleka není tak strhující a kulervoucí jak by mohlo a index filmu bude mít na burze mé paměti pravděpodobně sestupnou tendenci, bez naděje na obrat. Kdybych draze nakoupil, nejspíš bych litoval, takhle mě pokles akcií Hry peněz zase tolik netrápí. Druhou šanci už stejně nejspíš nedostanou. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Stokrát raději Margin Call nebo The Big Short než tenhle nemocný film. Poprvé jsem si všiml, že mě irituje scénografie, barvy toho studia a grafika, vůbec celé to studio, rozčiluje Clooney vyloženě pseudoherectvím s divnými tanečky, rozčiluje mě hlavní postava tím uštvaným výrazem, ze které vyleze, že je bez plánu a je tam z blbosti a jestli toto měl být film, který poukáže na nějaké vadnosti finančního systému, tak to jsou napínavější články na Wikipedii na tohle téma než povrchnost celé zápletky. Hele, vyplakal jsem se dost. Naštěstí to bylo naprosto adekvátní mentálnímu rozložení v dané chvíli, takže nezanechalo snad žádné následky...:-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Solídny thriller s hutným myšlienkovým podkladom, ktorý ale nikoho neprekvapí ani nešokuje. Prvá polovica pôsobí priamočiaro a zachytí sa pod kožu, tá druhá odhalí ďalší dejový prvok, ktorý všetkému nakoniec dá nový zmysel, ale opäť sa tu o prekvapeniach hovoriť nedá. Je to svižne nakrútené, takpovediac pre každého a zložité finančné machinácie nám sú vysvetlené bez ďalších otvorených otázok. No a pokiaľ sa čudujete, prečo sa podobná udalosť neopakuje každý tretí deň, tak odpoveďou bude asi malá pravdepodobnosť prevedenia takejto akcie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sociálně-ekonomický výkřik hněvu, bohužel jen do tmy rychlého zapomnění. Jodie Foster pomoci „on-line“ vyprávění postupně utahuje thrillerové šrouby, úspěšně bourá některá očekávaná klišé (nákup Leeho akcií, vzbouřené hormony těhotné přítelkyně či vlažný dopad na občany u stolního fotbálku) a přitom nepokrytě brnká na feministickou strunu (ženské postavy jsou silné, rozhodné a emancipované, muži jen egoističtí, slabí a podlí). Jenže i přes to zběsile se stupňující tempo si nelze nevšimnout, jak je to celé bezobsažné a uhozené a teď nemyslím svět investičních makléřů a jejich naivních donátorů. Symbolem všeho budiž Clooneyho sebestředný moderátor, který se během hodiny nakazí lidstvím (zřejmě příznak stockholmského syndromu) a činí pak věci, kterým i přes Georgeovo sebevědomé herectví lze jen těžko uvěřit. No jo, tak zas za týden u dalšího dílu pořadu Money Monster a tentokrát s pětkrát větší sledovaností.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama