Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (274)

classic 

všechny recenze uživatele

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém u mě coby diváka, který vidí za kamerou solidní tvůrkyni a před ní zatraceně hvězdné duo? Přišlo mi to hrozně nezajímavé. A předvídatelné je to hadr. To bylo asi tak. Tenhle moderátor se má moc rád. Svoje sako, svoje tanečky, svoje průpovídky, svoje nedržení se scénáře. Tahle finanční báchorka ho představuje jako namistrovaného egomana, kterému však do studia vklouzne bezmocný dělník, který přišel o všechny úspory. Protože mu věřil. S bouchačkou v ruce a s vestou plnou výbušniny, kterou chce věnovat televizní hvězdě, zoufale věří v nějakou spravedlnost. Z pozadí tiše našeptává rozhodná šéfka s tváří Julie Roberts, hlavní aktéři George Clooney a Jack O'Connell jsou (ač má jeden obrovské ego a druhý si myslí, že s pistolí to půjde) ve finále klaďasové, kteří ovšem nemají moc o čem hrát. Jodie Foster jasně rozdá karty, ale žádné eso v rukávu už nemá (jen ten výstup naštvané přítelkyně potěší). A jakmile opustíme televizní studio, chceme, aby to už celé skončilo. Jakkoliv. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jaké ambice tvůrci měli, ale vcelku se ctí se jim podařilo neudělat film podle stokrát ohraného schématu a navíc si rýpnout do systému. A to vše bez hromady sentimentu a moralizování. Pointou je nám připomenout, že ne vše co je legální je správné, že dokud se zlé věci nedějí nám, tak jsme neteční... . Nic objevného to není. Nešlo o nijak zvlášť ostrý políček, který by nás přiměl se zamyslet, nebo snad i něco dělat jinak...ale nebylo to hloupé a minimálně ke smutnému pokývání hlavou středně cynického diváka, mohlo dojít. Přesto mám pár výhrad, díky kterým je snadné na těch několik málo nadprůměrných okamžiků zapomenout. V první řadě je to chování policie. Takový postup bych chápal snad jen kdyby šlo o únos hrnce medu z Kvikálkova. Děs běs neprofesionální. Co mi vadilo ale víc, byla ta snaha, vyhýbat se klišoidním scénám tak, že se natočil opak toho, co by divák čekal. Chytré by bylo se podobným volbám vyhnout, jít jinudy, diváka překvapit třeba absencí podobně provařených scén. Také si nemyslím, že byla dobrá volba obsazovat Julii. Mám ji rád, ale po Dannyho parťácích je její vztah s Georgem v jiném filmu, trochu nevěrohodný. Ale i tak...je hezké ty dva vidět. Min. půl hvězdy je jen a jen za jejich přítomnost a to včetně standardně dobrého českého dabingu. Není to tuctový film, přesto není ve výsledku víc, než jen lehounce naprůměrný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po takovým nic neříkajícím traileru jsem čekal další vesměs zbytečný film na ohrané téma, kterým snímek nakonec opravdu je, ale jednou se dá vidět bez úhony. Klonovaný George si tentokrát odpustil vesmírná moudra, vrátil se na zem a sehrál docela fajn postavu moderátora, takovýho přirozenýho, charakterově neutrálního ani neuvěřitelný sympaťák, ani nesnesitelnej egoista, prostě něco mezi tím, zkrátka mu tu úlohu docela věříte. Jsem rád, že film se celkem úspěšně vyhnul některým žánrovým klišé která se nabízela (pochopitelně až na ten konec) i když škoda, že potom co se to slibně rozjelo, tak v druhý půli to tvůrci zbytečně dohnali do trochu neskutečnýho konce (takhle by to v reálu určitě nedopadlo) navíc ta snaha soucítit za každou cenu z chudákem vocasem kterej se nechal oblbnout vyznívá docela naprázdno (Ta jeho frajerka mu to dala dobře a měla pravdu) Takže jedná se o kovanej průměr kterej si asi znova nepustím, ale ty slabší 3* mu nakonec dám.50% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna originální, ani bůhvíjak nečekaný, nicméně stále velmi intenzivní film, skvěle oscilující na pomezí intimního minimalistického dramatu a velkolepého akčního thrilleru. Ženské postavy vesměs výrazně silnější, než mužské (což vzhledem k Jodie Foster na režisérské sesli překvapí jen málokoho) a celkově velmi příjemný adrenalin, který dává vzpomenout na Telefonní budku.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)
  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)

Reklama

Reklama