Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (275)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clooney a Roberts jsou pro mne už uhaslé hvězdy a tenhle průměrný ekonomický Thriller tedy nedokážou sami urvat. Star Power hold vypršela. Film není příliš napínavý, poněvadž hlavní záporák nedisponuje velkým nebezpečím teda alespoň na mě nepůsobil nebezpečně, neměl jsem z něj strach, nechoval se inteligentně což dost kazí divácký zážitek. Finále docela ušlo, ale pořád mám z filmu dojem, že kdyby jej režíroval chlap, tak se dočkáme i násilí či hutnější atmosféry, tedy i lepší divácký zážitek. Zhlédnout se však dalo, nudit jsem se nestihl. 55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller s dobrým myšlienkovým úmyslom, ale slabým dramatickým drajvom. Emocionálny záver pôsobivý, ale všetko pred ním nie je ani tak strhujúce a dynamické ako v Howardovom Výkupnom, ani tak superchytro vykoumané ako v Leeho Spojencovi. A je to iba tak zabudnuteľné ako Gavrasove Mesto šialencov. Prekvapuje ma, že to ambicióznemu Clooneymu stálo za produkovanie. Možno spoliehal na silnejšie osobné angažmá (a talent) pani režisérky. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě méně zapamatovánihodné, než podobně inscenovaná Telefonní Budka, či superchytrý Spojenec. Je sice vidět, že Jodie Foster s látkou zkušenosti má, stopáž je krátka, takže se dá vytvořit a kočírovat rychlé tempo a dynamický střih, nicméně chtělo by to výraznější zvraty a adrenalinové momenty, o které se v podstatě stará jen chlápek s devítkou v ruce. Takže tématicky zajímvá a určitě seriózně vypadající záležitost se solidní výpovědní hodnotou, která by mohla být ještě peprnější a mít výraznější rukopis. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem skoro nic. Myslel jsem si, že ukázky ukázaly již vše a nemá mě co překvapit. Pravda byla ale jiná. Skvělá napínavá atmosféra a několik zvratů, které jsem neočekával. Oba herce, G. Clooney a J. Roberts, vůbec nevyhledávám, ale zde se ukázali jako výteční herci. Spíše Clooney, jelikož Julia jen více méně seděla. Spíše řadím mezi "jednohubky", které můžeme vidět jen jednou. Příběh jednoduhý, pochopitelný a čas od času nelogické scény či rozhodnutí hlavních hrdinů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to asi na úrovni Města šílenců - nic moc originální nebo překvapivý, ale zato dobře zahraný a bez problémů natočený film s dobrou myšlenkou. George Clooney a Julia Roberts jsou jedna z těch vysněných hereckých dvojic a přitáhli by pozornost prakticky k čemukoliv, no a tak je dobře, že svým hvězdným potenciálem nemrhají. Co se týče scénáře, líbilo se mi, že se všechno odehrávalo v reálném čase a potěšily mě všechny ty černohumorné a satirické vtípky. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)

Reklama

Reklama