Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 294)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Občas se povídá „řekni to písní“, tady ale měli všichni první půlku raději mlčet. Ve druhé se vynoří cosi jako zápletka s nečekaným zvratem, ale nic, co by z tohoto sněžného muzikálu o síle sisterhoodu udělalo něco dojemného či zábavného. Zůstávají dva otazníky. Vyběhala si Elsa po arendellských úřadech stavební povolení, než si postavila na Severní hoře zámek? A kdybych vzal Olafa na pláž a tím, co zbude, zatopil a nakrmil Svena, byla by to vražda, nebo služba dospělému divákovi? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice víc pohodový muzikál než-li pohádka pro děti plná děje a klasických motivů, ale u Disneyho už si s podobně laděnou zpívající rozprávkou neporadili dlouho tak dobře. A ostatně, ono je opravdu na co koukat - animace je dokonalá, příběh napínavý, postavy rozkošné až krásné (ty dívky se jim vážně povedly) a humor přesně takový, aby vyhovoval i každému nafrněnému kritikovi s ledovým rampouchem v zadku. A ta hudba, která mi jinde většinou překáží, byla tentokráte vážně kouzelná a povedená. Nejlepší animák roku, to je celkem jasné... 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ľadová disneyovka na sto percent plní svoju funkciu v iných klasických atribútoch. Vedľajšie charaktery sú mimoriadne podarené na čele s vtipným snehuliakom Olafom, ktorý má len jedinú chybu a to že príde až po 40 minútach. Je skvelý, má podarené jednovetné vtipy, sám si zaslúži extra bod. V rozprávke musí byť povedané, čo je dobré a čo zlé, aby sme vedeli komu fandiť. Na druhej strane dej obsahuje viaceré dramatické scény a vo finále môžete mať pocit, že ste videli prešpekulovaný a bohatý film, pestrý mix rozprávkových momentov, len neboli zhodne rozložené sily. Ľadové kráľovstvo je nadpriemerná disneyovka, ktorá je síce dejovo prešpekulovaná a chýba jej silnejší záporák, no bohaté dianie, vtipné postavičky, kvalitné piesne a výborná animácia sú silné lákadlá. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická disneyovka, so stále takmer rovnakou (len technologicky pokročilejšou) animáciou a efektami, stále rovnako tradičnými príbehmi, stále rovnako archetypáplnymi postavami, stále rovnakom humornom základe ale vybočujúca z rady tým... že sa zaraďuje po bok disneyoviek s datovaním pred rokom 2000. Vážne, ona je len ozvláštnená tým, že obsahuje prehršel spevácko-choreografických výstupov a je to vlastne muzikál. Takže získavame nové tým, že recyklujeme staré a ešte staršie, a nakoniec to dáme dohromady. A prečo nie, keď to funguje, réžia je solídna, príbeh v tejto triede rozprávok neurážajúci a pesničky síce občas trochu otravné, ale krásne prespievané. Nechýbajú temnejšie tóny, miesto psovitého koňa z Na vlásku je tu psovitý sob a pozíciu humornej oslíkovskej osôbky zastáva hovoriaci snehuliak Olaf. Klasická detská pohodovka, len nie až tak vianočná, akoby sa mohlo z plagátov zdať, ale aspoň sa ju dá spokojne sledovať aj inokedy. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejvíce film vystihuje asi slovo milé, ovšem na můj vkus až moc dětské. Což samozřejmě není vzhledem k cílovce výtka, dětem se to bude určitě strašně líbit. Příběh je takový ten klasický až to bolí, když to vidíte po tisící znovu, ale je to celkově takové roztomilé, že mu i to odpustíte. Hlavní sílou filmu jsou dvě vedlejší postavy, sob a sněhulák, s nimi je vážně sranda (jak jsem býval naivní 😁) a na krámě se po nich jen zaprášilo. Znovu vidět nepotřebuji...70%...11.12.2013_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Skutečný sob, který byl animátorům předobrazem pro Svena, předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadní nohou, jako by to udělal třeba pes. Sven si tedy tuto dovednost také osvojil. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Keď Annin (Kristen Bell) kôň príde do kráľovstva, môžeme vidieť malé dievča v sukni s viacerými farbami, avšak v ďalšom zábere má sukňu jednej farby. (Kejo)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama