Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zmizí osm vyšetřovatelů, Navarrová se snaží Danversovou přesvědčit, že případ souvisí s nevyřešenou vraždou místního aktivisty. (HBO Max)

Recenze (69)

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Spojení „mrazivá krimi“ jsme až do příchodu nové řady Temného případu zjevně všichni používali špatně. Fenomenální nástup, snové obsazení, prvotřídní soundtrack, lehce hororová/mystery atmosféra, dechberoucí vizuály spojené s do noci ponořenou Aljaškou a hromada otázek, tady je zkrátka zase všechno správně, a aniž bych spoileroval další epizody, je to postupně čím dál tím lepší. Dávám všechny - i ty umrzlé - palce nahoru. 10/10 ()

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za socialismu se tomu říkalo společenská angažovanost a ideová uvědomělost, dnes hezky stručně woke. Potkalo to bohužel nejen Temný případ, ale mimo mnohé jiné i novou řadu Fargo, konktrétně totožné téma násilí na ženách s karikaturním vyzdvižením mužské tuposti, s postavou etnicky domorodé policajtky a s dvojicí ústředních silných žen - hrdinek, zde navíc s vraždou aktivisty. A ano - napsala to a režirovala taktéž žena, jejíž renomé je téměř nulové. Tak jen doufejme, že temné a děsivé zlo se z ledovců neuvolnilo kvůli klimatickým změnám. Inspirace Věcí a Twin Peaks místy bije do očí, zatím nic nového. Jinak slušné řemeslo hlavně díky kameře a přesvědčivé, realistické vykreslení všedního života na mrazivém konci světa. Takže zatím 50 %, přiičemž pohnout se to může oběma směry. ()

Reklama

nuG6et 

všechny recenze uživatele

Na první díl žádná velká očekávání, ale proč se dívám na detektivní seriál, kde se žádné vyšetřování téměř nekoná? Místo toho se řeší několik let starý případ na základě nalezeného jazyku a nějaké seznamování s postavami. Když taky zmizí banda vědců z mezinárodního výzkumného střediska, tak se ani neluskne prstem a nakonec část z nich najde stará babča díky tančícímu duchovi uprostřed ničeho. Nikomu toto chování nevěřím a hned v první epizodě se musí samozřejmě vyskytovat rasové problémy/narážky, silné ženské postavy na úkor "blbých" mužů, nepotřebné CGI a nevkusná moderní hudba, která vůbec nesedí atmosféře zatemněné Aljašky. Zatím velmi slabé. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmno. Školácky naivní tlačení na pilu mystična, CGI je humpolácká až bolí oči (začít úvodní díl vizuální zoufalostí na úrovni dvacet let starého animáku od Disneyho, to chce obří dávku drzosti), nemluvě o sněhu, který by u seriálu z polárního kruhu neměl vypadat tu jako drcený polystyren, tu jak pěna z hasičáku. Samotný příběh je tak nezajímavý, že ani nemá cenu. Kam ta filmařina spěje, milé děti. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně super úvod se spoustou informací, kde se skvěle pracuje s pomalým odkrýváním vztahů mezi jednotlivýma postavama. Protože se zdá, že současný případ má nejspíš spojitost právě s minulostí. V kombinaci s atmosférou, která je fakt top a místem, kde se to celé odehrává, sníh a zima je vždycky lepší než sluníčko a teplo...takže skvělá kombinace. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama