Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, první série byla lepší. Schématicky zajímavější, režijně stabilnější a svou atmosférou ztracených lidských duší v americkém zapadákově více vtahující. Dvojka si ale šlape vlastní tématickou pěšinku, a šlape ji natolik jistě a nepředvídatelně, že jiná než slova chvály se mi zkrátka nepřísluší zde zmiňovat. Spojit dohromady tolik zajímavých a (obdobně jako v jedničce) ztracených postav s těžkými osobními mindráky, tolik potenciálně záporných či nejednoznačných charakterů z řad vysoké politiky, mafie nebo policie a jednu tajemnou vraždu do objemného propletence intrik, násilí, zkorumpovanosti a vztahů současných či dávno minulých, aniž by se jeden ztrácel a každá z titulních postav nedostala dostatečný prostor k stoprocentnímu prokreslení, tomu si prosím říkejte, jak chcete, já tomu říkám orgastické televizní mistrovství. A co se týče herců, tak všem do jednoho bych za jejich famózní realistické kreace vystavěl nikoli hollywoodskou hvězdu, ale rovnou chrám, především pak Farrellovi, který tímto definitivně patří do nejvyšší herecké ligy, a McAdams, která dostala na svůj vkus dost netypickou drsně - křehkou roli, a poradila si s ní přímo fantasticky.. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Až skoro do konce čtvrtého dílu se téměř nic neděje, akorát se před kamerou plouží moudře filozofují policajtské trosky, které řeší takové problémy ve svém soukromém i profesním životě, až jsem je obdivovala, že dokážou vůbec ráno vstát a jít do práce. V dalších dílech se děj zahustí tak, že je těžké se v něm místy orientovat. Ze všech postav mě nejvíc zaujal "hodný" mafián Frank. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově to spadá skoro do čistého průměru. V jednotlivých dílech, se ale najdou světlé chvilky, které tomu dodají správné grády, které jinak postrádá celá druhá série. Po první sérii vyloženě zklamání. Většinu času je to neslané nemastné, a jen občas se objeví záchvěv podobé atmosféry, tajemna a napětí, jak tomu bylo v první řadě. Pizzolatto se nechalo až moc unést úspěchem a chtěl navázat na něco, co pravda, potřebuje trochu víc času. Vždyť jak dlouho psal první sérii, kolikastránkový thriller to byl. Dvojka Temného případu už nemá to, co vynášelo jedničku do řad masterpiece kousků. A sice scénář, který sám sobě šlape na paty, jak je vyšetřování drsné, s novými indiciemi, a dostatečně zajímavé postavy. Ve dvojce si ukousl velké sousto, narval tam kolem 4 postav, a ani jedna nebyla dost zajímavá, neměla v sobě dostatečnou sílu na to, aby diváka dokázala zaujmout. Škoda toho. S takovou neměly druhou sérii vůbec točit. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S celým obsazením jsem byl spokojený už od samotného castingu a v průběhu seriálu jsem nebyl z herců ani jednou zklamaný... Úvodní titulky jsou opět vypiplané a i to ukazuje, jakou práci si tvůrci se seriálem dali, aby dopadl co nejlépe... A to se odráží i na příběhu, dialozích, prostředí, hudbě, prostě na všem... a to dělá z tohoto seriálu opravdu něco výjimečného... Nejvíce jsem ale na druhou řadu pyšný díky tomu, že zde byla manželka hlavního gangstera naprosto normální žena, která neděla žádné neuvědomělé scény ani výjevy, byla si vědoma toho, co se kolem ní děje a brala to s rozvahou a rozumem, ale hlavně byla pro svého muže po celou dobu oporou... ()

panMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ufffff, to byla zase krasojízda. Překvapilo mě zprvu, že se změnilo kompletně herecké obsazení, lokace, ladění příběhu, vlastně se jedná o úplně jiný seriál, jen se shodným názvem. Stejně jako v první sérii mě první a druhá epizoda uvedly akorát do chaosu, který se ale stejně jako u prvotní řady začal brzy rozplývat a pěkně temně rozkrývat všechna tajemství. Napětí stoupá, děj se zamotává, vše nabírá na obrátkách. Colin Farrell, Vince Vaughn, Taylor Kitsch a Rachel McAdams hrají přímo skvěle. Je potřeba sledovat pořádně děj, zápletka se dost větví, ale stojí to za to. Celé je to však opět s výbornou atmosférou, hudbou, úvodní písní a kamerou. Finále je pak napínavým a hodně stylovým bonbónkem na závěr. Závěr se dal tak trochu čekat, ale to nic neubírá na kvalitě seriálu. Nečekejte happy end. Těch 75% nějak nechápu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Barovou zpěvačku hraje Lera Lynn, která zpívá vlastní píseň "My Least Favorite Life". (Punisher)

Reklama

Reklama