Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Tak ja nie som nacisto uneseny ani z tejto serie, ale ani z prvej. Kvality nespochybnujem, ale ta nekriticka adoracia prvej serie je uz otravna. Pri blizsom pohlade su tam absolutne rovnake stycne body a rovnake chyby. Neoriginalny pribeh, ktory - zjavne pod nejakym neznamym vplyvom - zafungoval v prvej serii - ale uz nefunguje v druhej ? "Mrte" bezvyznamnych postav s neuzavretym pribehom nevadia v prvej serii ale vadia v druhej ? Toto mi pride zvlastne. - Naopak herecke vykony su v oboch seriach skvele, a to som naozaj ten posledny kto "uznava" Conaugheyho alebo McAdamsovú. Takze dovod na zmenu hodnotenia nevidim a oproti ostatnym sucasnym serialom a seriam to Pizzolatto udrzal v medziach reality a nepomahal si vykonstruovanymi rádobyšokujúcimi zvratmi, ktore su typicke pre tzv. COOL serialy komiksového typu.

na příspěvěk reagoval dragon94

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

NightPorter

Netřeba děkovat. Mě se to líbilo, ale rozhodně nebudu někomu vyčítat, že je zklamaný z této řady. Pizzolatto to udělal jinak a já jsem za to vděčný. Kdo, by chtěl podruhé vidět to samé :D Ale, vážně je to každého, věc jestli se mu to líbilo.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Ale zase, pokud jste viděli Training day... Třeba to byla podobná partička.))

Kitch byla dost nevýrazná linka, vše jen nakousnuto. Hošan byl jen proto aby jej mohli nakonec kompromitovat Ale musím uznat, že to tam řezal slušně. Že by mě některý z charakterů vyloženě sral říct nemůžu, otravovaly mě detaily. 1) Pokud jde o Vaughna, dost jeho charakter dusili tím, jak jej v každé konverzaci snímali zespod, nechali jej oproti oponentům stát, takové umělé vytváření dominance mě nebaví. U něj by mi více sedí zákeřnost, viz. rozhovor s Blakem.  2) Nebo to, že si ve střižně nepohlídají prolínání, např v posledním díle kdy se Velcoro s Bezer. drží za ruku, střih a mají propletené prsty, v prvních dílech toho bylo mraky, postava se po střihu dívá úplně jinam s jiným výrazem... jsou to drobnosti ale otravují. V jedničce to možná bylo taky ale kdo by je tam hledal. Dokud vyprávění pohltí, divák nehledá takové blbosti, TO je známka kvality. 

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

ciwe enspigl nelenil a stahnul to na 1 hvezdicku. skoda ze tomu ale zrovna vytyka nezazivnost a nudu a tisickrat nudnejsi francouzsky filmy, ktery ted kazdej tyden muzeme na ct2 sledovat s belmondakem, venturou atd, hodnoti perfektne s pridomkem sladka francie :-D no nic, vice hlav, vice smyslu, vice der, vice syslu.

hroubek

hroubek (hodnocení, recenze)

Druhá řada je pro spoustu diváku kontroverzní, nudná nebo prostě nezajímavá. Chápu co jim na seriálu vadí, ale ja byl hodně spokojený. Nejde o žádně skalní fanouškovství, ale spíše o to, že jsem se od prvního dílu naladil na tempo a vlnu seriálu a každý díl jsem si svým způsobem užil. Rozhodně nemůžu tvrdit, že všechny dialogy a scéna jsou bezchybné, ale krásně pomáhají dotvořit atmosféru a pocity postav. Dalším problémem, který  jsem vyčetl jsou postavy. Tady je to složité, jelikož ne každý se dokázal smířit s výkonem jaký podávají Vaughn a Kitsch, ale rozhodně trojice Farrell, McAdams a Reilly nezklamaly. Největší problémem celé druhé řady, bylo vysoké očekávaní a nenaplněni divácký očekávání, a taky to, že Pizzolatto naprosto kašle na diváky a dělá si krásně všechno po svém, plus samotný dosti cynický konec. 8-9/10

na příspěvěk reagoval NightPorter, boombang

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

bart-leby

Taky mě to zarazilo, že to tam huláká jak kdyby se nechumelilo. Přitom je blbost, aby o tom každý věděl. To by se přeci na podílech nedoplatili.

bart-leby

bart-leby (hodnocení, recenze)

Ve scéně, ve které je Ray naháněn Burrisem a jeho „sonderkommandem", Burris volá směrem k pronásledovanému něco ve smyslu: dej sem ty papíry a všechno dáme do richtiku. Tuto sebekompromitující větu pronáší v přítomnosti členů svých chlapů, takže to určitě museli slyšet. Má to znamenat, že konspirace sahá i do těch nejnižších pater. To už je fakt vážně směšný. Celá ta konspirace je tak vágně a lajdácky popsána. Jde jenom o nepřesvědčivou scenáristickou manýrou a klišé, včetně toho závěru, v němž se Tony stává starostou.

na příspěvěk reagoval dragon94, Abes

luka4615

luka4615 (hodnocení, recenze)

Ve třetí sérii by se mohl objevit Michael Fassbender, Christian Bale, Amy Adams...:)

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

ono vlastne tim, ze to neni spjaty s zadnym hercem, ale v kazdy serii muze byt nekdo novej, tak to muze mit nakonec vic serii nez akta x :-D a proc ne, kdyz bude kvalita kolisat mezi 1. a 2. radou, tak bychom mohli byt radi.

radis.padrta

radis.padrta (hodnocení, recenze)

Porovnávat tyhle dvě serie snad ani nejde, protože jsou o nečem uplně jiném.. oboje špičkové, hltal jsem každou minutu.... dočkáme se třetí serie? 

na příspěvěk reagoval NightPorter

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

NightPorter

když nad tím tak přemýšlím, nevím vůbec jakou úlohu měl Paul a Frank...myslim že kdyby tam nebyli, tak se vůbec nic nestane......

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Shredder

az na tu scenu s koksem, tam to kolin trochu prepisk :-) to takovej mekkogny, kdyz se pripravoval na tu akci s motorkarskym gangem, rozpichaval si ty zily a pak si s tim fousatym fesakem dal lajnu toho jeho pochybnyho matrose, aby ho presvedcil o dobrejch zamerech, to bylo jinaci zradlo! huh, starej dobrej true detective. to bude chtit znova zkouknout.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Shredder

Shredder (hodnocení, recenze)

DwayneJohnson

Ja som pred zacatim serialu mal z Kitscha, McAdams a hlavne Vaughna dost obavy. Po dopozerani musim povedat, ze nikto z nich nebol vyslovene katastrofalny. Uprimne najslabsi bol u mna Kitsch, vacsinu deja mal taku tu prizmurenu tvar a "americky" pohlad, celkovo dost nevyrazna a nezaujimava postava, ktora tam prilis nezapadala a len zbytocne brala priestor. McAdams podobne zas cely cas na tvari ten "utrapeny" pohlad, aj ked predviedla toho viac ako Kitsch a hlavne v druhej polke serialu to s nou bolo lepsie ako na zaciatku. Co sa tyka Vaugna tak jeho postava mala charizmu, vzdy ho bolo v kazde scene citit, ale v zasade mal tiez tu svoju v tomto pripade "serioznu" tvar, ktorej sa drzal. Ten, co to cele tahal dopredu bol Farrell, ktoremu musim zatlieskat, za zatial asi jeho najlepsi vykon. Nemal som pocit, ze sa pozeram na irskeho fesacika, ale uplne ineho cloveka menom Ray Velcoro, dychajucu a skutocnu osobu, nie len scenaristicku sablonovitu figurku, ak chapes co tym myslim. V kazdej scene bol bravurny a jeho mimika, gestikulacia, posturika vsetko dobre ladilo, takze ked sa povie dobry herecky vykon, predstavim si nieco podobne.

na příspěvěk reagoval NightPorter, DwayneJohnson

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

Abes

no bol som na tejto diskusii aj vtedy, ked sla prva seria a aj ked vrcholila a okrem toho co som cital tu som mal aj vlastne nejake teorie a ked skoncil posledny diel, tak som bol prirodzene sklamany, ako to nakoniec skoncilo... takze za mna to bol vyborny serial, ktory mal slabsie finale

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

luka4615

Jojo, bylo jasné že je v prdeli. Poslední naděje jsem ztratil ve chvíli, kdy z křoví vyběhli ti zmrdi ve vestách, vypadali jakoby si jen odskočili z afghánistánu.)

na příspěvěk reagoval luka4615

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

HocKto

Zklamání to bylo hlavně z důvodu vysokých očekávání. Tady padaly tak šílené tipy, kombinující nadpřirozené jevy se světskými, že ta jednoduchost mnoho lidí nakrkla. Mohli jsme si za to sami.

na příspěvěk reagoval HocKto

luka4615

luka4615 (hodnocení, recenze)

Abes

Farrell tam pěkně přenesl to zoufalství, bylo to pěkně vidět u scény jak vytahává peníze, upadnou mu a on on ně zakopne.

na příspěvěk reagoval Abes

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

Hmm, ale tak treba povedat, ze finale prvej rady bolo sklamanie celkom dost, oproti zvysnym castiam. Tu naopak bola posledna cast jedna z tych lepsich. Takze keby som to mal porovnat v tomto smere, tak finale tejto serie bolo lepsie spracovane

na příspěvěk reagoval Abes

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

luka4615

Mě se líbila moc. I scéna v lesích byla bomba, to nekompromisní setnutí dvou / třech borců se mi zamlouvalo.

na příspěvěk reagoval luka4615

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

luka4615

To finále nebylo špatný a byla v tom dokonce i jakási katarze, jako v první série, ale lepší než to předchozí...to ani náhodou.

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

"kterej strčí finále první série do kaspy a eště mu zbyde místo"

 

to musí být nějakej trolling, jinak si to neumím vysvětlit.

na příspěvěk reagoval luka4615

TasteLess

TasteLess (hodnocení, recenze)

vynikající díl, kterej strčí finále první série do kaspy a eště mu zbyde místo. hrozně se mi líbilo to závěrečný resumé nebo jak to nazvat, prostě, že přes upřímnou snahu obou stran zákona a pár (desítek) zkurvených životů dopadly věci jak "měly" mrtvý figurky na šachovnici byly nahrazený jinýma, nic se vlastně nevyřešilo, nebo jenom v celkovým důsledku nepodstatný minumum a svět se točí dál. nevim jak někdo může prskat, že přežily jenom ženský, jak asi mohli nepřežít, když jejich chlapi udělali všechno proto aby je od toho drželi dál, dokonce kvůli tomu byli ochotný dát sami hlavu do oprátky, tak co tady kvákáte o feminismu? co se týče Raye, jasně, že udělal chybu, že naposled zašel za synátorem, ale kdo se mu může divit? už když odbočoval z dálnice sem řval na obrazkovku ser na to, neblbni! :D samozřejmě tady jedou hlášky typu: to mu nemoh zavolat přes skype? :DDD jinak, nepřipoměl si někdo u Vincovo smrti Carlitovu cestu??  elegantně si poradil s největším problémem, aby ho pak vysvačil nějakej druhořadej kašpar :) mimochodem tuhle scénu zahrál Vince skvěle, věřil sem mu, že vážně neni zvyklej končit na kolenou. a závěrečná smutná scéna kontrastující s karnevalem okolo je perfektní. jestli byla první série za 9, tady dávám plnej počet. 

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Reklama

Reklama