Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Move On je príbeh nedokonalého hrdinu (Mads Mikkelsen), ktorý putuje po ôsmich európskych krajinách. Po vystúpení z lode v Rotterdame dostáva záhadný strieborný kufor. Uistia ho, že preniesť kufor zo severu na juh bude jeho posledná práca. Zdanlivo jednoduchá preprava sa však zmení na vzrušujúcu naháňačku a hlavného hrdinu začne dobiehať jeho vlastná minulosť.
Vôbec nevie, čo je vnútri kufra, ale jeho prenasledovatelia to tušia a sú ochotní spraviť všetko pre to, aby ho získali. Na ceste plnej dobrodružstiev miznú hranice medzi priateľmi a nepriateľmi. Mads naozaj netuší, komu môže veriť a komu nie. Zažíva dokonca románik s mladou ženou (Gabriela Marcinková), no netuší, či jej veriť, alebo chce len tiež získať kufor. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejaké šumy o tom , že mladá Prešovčanka točí s Mikkelsenom som zachytil a veľmi som sa na film tešil. Verím, že jej talent si po tomto všimnú i iní a jej kariéra sa rozbehne naplno. Názov filmu je výstižný, pretože cestujeme takmer celou Európou. Marcinková tu nemá žiadny štek, ale poctivú druhú hlavnú úlohu. Mikkelsen je na očiach takmer neustále a je to hlavne jeho film. Možno aj preto ma trochu prekvapil záver s kufríkom, o ktorom sa toho veľa nedozvieme. Na niektoré otázky nedostávame odpoveď, môžme si iba domýšľať a aj práve preto nám v hlavách ostane iba príbeh o človeku, ktorý už ďalej nechce robiť špinavú robotu. Výčitky jeho svedomia má na starosti hlavne Marcinková. Vo filme zaznie i pár slovenských viet a zamrzí, že Mikkelsen tancoval na maďarskej svadbe namiesto slovenskej alebo moravskej... Nakoniec priemer, ale minimálne pre slovenského diváka však určite zaujímavé. 60%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Špionážní film, který od první minuty na diváka vysílá napětí, paranoinu, sebekontrolu , kódy, šifry, kufřík... jenže dělá to tak sterilně, že diváka vůbec nevtáhne do děje ale spíš unudí, nehledě na to, že jsem moc nepostřehl o čem to celkově je . Dávám tři hvězdy ( ikdyž z čistě filmového hlediska bych dal asi jednu), protože tenhle film si zapamatuji, protože: 1) Gabriela Marcinková po boku světové megastar, zvlášť když mu slovensky řekne: "Jsi zkurvenej vrah!" 2) Mads, který se vydává po telefonu za údržbáře a mluví jako plynulou slovenštinou ( což jsem nepoznal, že to je slovenština, ale i tak to oceňuji) 3) a vůbec Bratislava a slovenský balkánský venkov 4) Mám slabost pro Alexandru Marii Lara ( od dob Untergang) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý by som dokázal pozerať od rána do večera. Road movie s prvkami špionáže, kódov, technických vychytávok, tajných agentov a akčných scén. Taký európsky Bond s krásnou slovenskou BondGirl Gabrielou Marcinkovou. Po Nemecko skvelé, potom ten záver trošku ušiel a nesplnil moje očakávania, ale inak fantastické. Dúfam, že vznikne viac takýchto filmov. Objektívne silná trojka, slabšia štvorka ale tu rozhodne objektívny nemienim byť! 5 z 5 ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Áno, je to len jednoduchá špiónska road movie o tajomnom kufríku, cestujúcom po Európe. Ale ja mám proste rád takéto filmy, na ktoré sa príjemne pozerá a i niečím malým ma zaujmú, aj keď sa v nich toho veľa nedeje, a tento som si užíval. Páčila sa mi samotná myšlienka ôsmich menších častí, ktoré sa odohrávajú v ôsmich krajinách (medzi inými aj na Slovensku) a na ktorých sa mohli podieľať aj fanúšikovia. A samozrejme hlavná dvojica, jednak charizmatický Mads Mikkelsen, ktorý by mohol aj hodinu len sedieť a hrať šach a mňa by to aj tak nenudilo a jednak naša krásna, talentovaná Gabriela Marcinková, ktorú snáď ešte niekedy uvidíme vo väčšom projekte. Objektívne je to možno tak na tri, ale tú jednu hviezdu už len za Madsovu slovenčinu s radosťou prihodím. :-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Plýtvání Mikkelsenem ~~~ Na tomhle má být zřejmě zajímavé to tajemno. Pro koho Madsen pracuje a od koho se to chce odvrátit, co komu kdy udělal, že mu to komplikuje poslední job? A proč má udělat to, co má udělat? To se nedozvíte. Do výroby se svými nápady sice zapojili lidé osmi různých států, za podpory Deutsche Telekom, a taky je to znát. Nemá to hlavu, nemá to patu, má to jen poměrně dobře, a to uznávám, dobře natočené tělo. Jako filmu tomu ale chybí nějaký smysluplný celistvý příběh a tedy scénář a dramaturga - někoho, kdo by řekl "Točíte to hezky, ale nedává to smysl". Mikkelsena moc nemusím, ale tady se celkem vyjímal a proto je škoda, že je ho tu poměrně škoda. Což je celkově škoda aneb zahozená příležitost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Gabriela Marcinková robila pôvodne konkurz len na jednu z menších postáv. Ako prezradila, casting bol založený na improvizácii. (Sufferer)
  • Snímka Move On je projektom medzinárodnej skupiny Deutsche Telekom, ktorý predstavoval jedinečnú príležitosť pre verejnosť zapojiť sa do výroby a ovplyvniť jednotlivé súčasti filmu. Diváci ôsmich participujúcich krajín mohli vyberať lokality natáčania, mená postáv či hudbu, ale si v ňom aj zahrať. Najaktívnejší zo všetkých boli slovenskí diváci, ktorí javili záujem najmä o flirt s Madsom Mikkelsenom a rolu taxikára. (Sufferer)

Reklama

Reklama